Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Mini Crostini met Parmezaan en Olijventapenade
Ingrediënten voor 12 stuks:
1 klein stokbrood of baguette
2 eetlepels olijfolie
100 g zwarte of groene olijven (ontpit)
1 teentje knoflook
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel olijfolie (voor de tapenade)
1 theelepel citroensap
30 g Parmezaanse kaas, geschaafd of geraspt
Snufje zout
Snufje zwarte peper
Voor garnering:
Verse basilicum of peterselie (fijngehakt)
Bereidingswijze
1.
Crostini maken
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd het stokbrood in dunne plakjes (ongeveer 1 cm dik).
Bestrijk beide kanten van de plakjes met olijfolie en leg ze op een bakplaat.
Bak de plakjes in de oven gedurende 5-7 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat afkoelen.
2.
Olijventapenade maken
Doe de olijven, knoflook, kappertjes, olijfolie en citroensap in een keukenmachine.
Pulseer tot een grove tapenade ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
3.
Samenstellen
Besmeer elk crostini-plakje met een dun laagje olijventapenade.
Leg een dunne plak of schaafsel van Parmezaanse kaas bovenop.
4.
Garneren
Garneer de crostini met een klein blaadje basilicum of een snufje fijngehakte peterselie.
5.
Serveren
Schik de crostini op een mooie schaal en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email