Mini Crostini met Parmezaan en Olijventapenade

Mini Crostini met Parmezaan en Olijventapenade

Ingrediënten voor 12 stuks:

  • 1 klein stokbrood of baguette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g zwarte of groene olijven (ontpit)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel olijfolie (voor de tapenade)
  • 1 theelepel citroensap
  • 30 g Parmezaanse kaas, geschaafd of geraspt
  • Snufje zout
  • Snufje zwarte peper

Voor garnering:

  • Verse basilicum of peterselie (fijngehakt)

Bereidingswijze

1. Crostini maken

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd het stokbrood in dunne plakjes (ongeveer 1 cm dik).
  3. Bestrijk beide kanten van de plakjes met olijfolie en leg ze op een bakplaat.
  4. Bak de plakjes in de oven gedurende 5-7 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat afkoelen.

2. Olijventapenade maken

  1. Doe de olijven, knoflook, kappertjes, olijfolie en citroensap in een keukenmachine.
  2. Pulseer tot een grove tapenade ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

3. Samenstellen

  1. Besmeer elk crostini-plakje met een dun laagje olijventapenade.
  2. Leg een dunne plak of schaafsel van Parmezaanse kaas bovenop.

4. Garneren

  • Garneer de crostini met een klein blaadje basilicum of een snufje fijngehakte peterselie.

5. Serveren

  • Schik de crostini op een mooie schaal en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print