Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Mini Gevulde Champignons
Ingrediënten voor 12 stuks:
12 kleine champignons (bijvoorbeeld kastanjechampignons)
50 g roomkaas (naturel of met kruiden)
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 eetlepel paneermeel
1 eetlepel olijfolie
Snufje zout
Snufje versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
1.
Champignons voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak de champignons schoon met een vochtige doek en verwijder voorzichtig de steeltjes. Hol ze iets uit indien nodig.
2.
Vulling maken
Meng in een kom de roomkaas, fijngehakte knoflook, Parmezaanse kaas, peterselie, paneermeel, zout en peper.
Voeg een beetje olijfolie toe en roer tot een smeuïge vulling.
3.
Champignons vullen
Vul de uitgeholde champignons met het roomkaasmengsel. Gebruik een klein lepeltje om de vulling stevig aan te drukken.
Bestrooi de bovenkant met een extra snufje Parmezaanse kaas voor een krokante korst.
4.
Bakken
Leg de gevulde champignons op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel lichtjes met olijfolie.
Bak de champignons 15-18 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin zijn en de champignons zacht zijn.
5.
Serveren
Serveer de gevulde champignons warm, gegarneerd met wat extra gehakte peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email