Mini Pompoentaartjes Met Pecannoten

Mini Pompoentaartjes Met Pecannoten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de bodem:
    • 200 g bloem
    • 100 g koude boter, in blokjes
    • 1 ei
    • 1 el koud water
    • Snufje zout
  • Voor de vulling:
    • 300 g pompoenpuree (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
    • 2 eieren
    • 100 ml room
    • 50 g suiker (optioneel)
    • 1 tl kaneel
    • 1/2 tl gemberpoeder
    • Snufje nootmuskaat
    • Snufje zout
  • Voor de topping:
    • 50 g pecannoten, grof gehakt
    • 2 el honing
    • 1 el boter
  • Voor garnering:
    • Verse kruiden zoals peterselie of bieslook (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Bodem bereiden:
    • Meng bloem, boter, zout, ei en koud water in een kom tot een samenhangend deeg.
    • Wikkel het deeg in folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
    • Verwarm de oven voor op 180°C.
    • Rol het deeg uit en bekleed kleine taartvormpjes met het deeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
    • Bak blind (met bakpapier en bakbonen) gedurende 10 minuten. Verwijder het bakpapier en bak nog 5 minuten.
  2. Vulling maken:
    • Meng de pompoenpuree, eieren, room, suiker, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat en zout in een kom tot een glad mengsel.
    • Vul de taartbodems met het pompoenmengsel en bak 15-20 minuten tot de vulling stevig is.
  3. Topping bereiden:
    • Smelt boter in een pan en voeg de pecannoten en honing toe. Rooster lichtjes tot de noten gekarameliseerd zijn.
    • Laat iets afkoelen.
  4. Afwerking:
    • Top de mini taartjes met de gekarameliseerde pecannoten.
    • Garneer met verse kruiden indien gewenst.
  5. Serveren:
    • Serveer warm of op kamertemperatuur als een elegant voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print