Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Mini Pompoentaartjes Met Pecannoten
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de bodem:
200 g bloem
100 g koude boter, in blokjes
1 ei
1 el koud water
Snufje zout
Voor de vulling:
300 g pompoenpuree (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
2 eieren
100 ml room
50 g suiker (optioneel)
1 tl kaneel
1/2 tl gemberpoeder
Snufje nootmuskaat
Snufje zout
Voor de topping:
50 g pecannoten, grof gehakt
2 el honing
1 el boter
Voor garnering:
Verse kruiden zoals peterselie of bieslook (optioneel)
Bereidingswijze:
Bodem bereiden:
Meng bloem, boter, zout, ei en koud water in een kom tot een samenhangend deeg.
Wikkel het deeg in folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit en bekleed kleine taartvormpjes met het deeg. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
Bak blind (met bakpapier en bakbonen) gedurende 10 minuten. Verwijder het bakpapier en bak nog 5 minuten.
Vulling maken:
Meng de pompoenpuree, eieren, room, suiker, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat en zout in een kom tot een glad mengsel.
Vul de taartbodems met het pompoenmengsel en bak 15-20 minuten tot de vulling stevig is.
Topping bereiden:
Smelt boter in een pan en voeg de pecannoten en honing toe. Rooster lichtjes tot de noten gekarameliseerd zijn.
Laat iets afkoelen.
Afwerking:
Top de mini taartjes met de gekarameliseerde pecannoten.
Garneer met verse kruiden indien gewenst.
Serveren:
Serveer warm of op kamertemperatuur als een elegant voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email