Mini-samosa’s gevuld met aardappel en kruiden

Mini-samosa’s gevuld met aardappel en kruiden

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de vulling:
  • 300 g aardappelen, in blokjes gesneden
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)
  • 1 eetlepel verse koriander, fijngehakt
  • Zout en peper, naar smaak
Voor de samosa’s:
  • 8 vellen filodeeg, ontdooid
  • 3 eetlepels boter, gesmolten (of olie, om in te smeren)
Voor de garnering:
  • 1 theelepel sesamzaadjes (optioneel)
  • Verse munt, voor decoratie
Voor serveren:
  • Munt-yoghurtdip of een zoete chilisaus

Bereidingswijze:

1. Vulling bereiden
  1. Kook de aardappelblokjes in licht gezouten water tot ze gaar zijn. Giet af en prak grof.
  2. Verhit een beetje olie in een pan en bak de ui, knoflook en komijnzaad tot ze geurig zijn.
  3. Voeg de kerriepoeder, kurkuma, chilipoeder en aardappelen toe. Roer goed en breng op smaak met zout en peper.
  4. Roer de verse koriander door de vulling en laat afkoelen.
2. Samosa’s vormen
  1. Snijd de filodeegvellen in lange repen (ongeveer 10 cm breed).
  2. Bestrijk één reep met gesmolten boter en leg een klein lepeltje vulling aan het begin van de reep.
  3. Vouw het deeg in een driehoekige vorm over de vulling en blijf vouwen tot je een stevig gesloten driehoek hebt.
  4. Bestrijk de buitenkant van de samosa met gesmolten boter en bestrooi eventueel met sesamzaadjes.
3. Samosa’s bakken
  • In de oven: Verwarm de oven voor op 200°C en bak de samosa’s op een met bakpapier beklede bakplaat gedurende 15-20 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Gefrituurd: Verhit olie in een diepe pan tot 180°C en frituur de samosa’s in kleine porties gedurende 2-3 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
4. Serveren
  1. Schik de samosa’s op een serveerschaal en garneer met verse munt.
  2. Serveer met een frisse munt-yoghurtdip of een zoete chilisaus.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print