Noorse Vissoep (Fiskesuppe)

Noorse Vissoep (Fiskesuppe)

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de soep:

  • 2 eetlepels boter
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 1 prei, in ringen gesneden
  • 2 wortelen, in dunne plakjes
  • 2 middelgrote aardappelen, in blokjes
  • 1 liter visbouillon
  • 200 ml slagroom of kookroom
  • 300 g zalmfilet, in blokjes
  • 200 g kabeljauwfilet, in blokjes
  • 100 g garnalen, gepeld
  • 1 theelepel dille, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Voor de garnering:

  • Verse dille
  • Een schijfje citroen per kom
  • Eventueel roggebrood of knäckebröd

Bereidingswijze

  1. Ui en prei fruiten Verhit de boter in een grote soeppan. Voeg de ui en prei toe en bak deze op middelhoog vuur tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
  2. Groenten en bouillon toevoegen Voeg de wortelen en aardappelen toe aan de pan en roer goed. Giet de visbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken, totdat de aardappelen gaar zijn.
  3. Room toevoegen Zet het vuur lager en voeg de room toe. Roer goed door en breng de soep op smaak met zout en peper.
  4. Vis en garnalen toevoegen Voeg de stukjes zalm, kabeljauw en garnalen toe aan de soep. Laat deze 5-7 minuten zachtjes pocheren in de warme soep tot de vis gaar is, zonder de soep te laten koken.
  5. Dille toevoegen Roer de fijngehakte dille door de soep voor een frisse smaak.
  6. Serveren Schep de soep in kommen, garneer met een takje verse dille en een schijfje citroen. Serveer met roggebrood of knäckebröd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print