Paddenstoelen Galette

Paddenstoelen Galette

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 vel bladerdeeg
  • 250 g gemengde paddenstoelen (bijv. champignons, shiitake, oesterzwammen)
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 50 g geitenkaas, verkruimeld
  • 2 takjes verse tijm (of 1 tl gedroogde tijm)
  • 1 el olijfolie
  • 1 ei, losgeklopt (voor het bestrijken van het deeg)
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden van de vulling:
    • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten tot ze zacht zijn.
    • Voeg de paddenstoelen toe en bak 5-7 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Breng op smaak met tijm, zout en peper. Laat de vulling iets afkoelen.
  2. Bladerdeeg voorbereiden:
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
    • Schep de paddenstoelenvulling in het midden van het deeg, laat een rand van ongeveer 5 cm vrij.
  3. Samenstellen van de galette:
    • Verkruimel de geitenkaas over de paddenstoelenvulling.
    • Vouw de randen van het deeg losjes over de vulling heen, zodat het een rustieke taart vormt.
    • Bestrijk de randen van het deeg met het losgeklopte ei voor een mooie goudbruine kleur.
  4. Bakken:
    • Bak de galette 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het deeg knapperig en goudbruin is.
  5. Serveren:
    • Laat de galette 5 minuten afkoelen voor het serveren.
    • Snijd in stukken en serveer als voorgerecht of lichte maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print