Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Paddenstoelen Galette
Ingrediënten voor 4 personen:
1 vel bladerdeeg
250 g gemengde paddenstoelen (bijv. champignons, shiitake, oesterzwammen)
1 kleine rode ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
50 g geitenkaas, verkruimeld
2 takjes verse tijm (of 1 tl gedroogde tijm)
1 el olijfolie
1 ei, losgeklopt (voor het bestrijken van het deeg)
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze
:
Voorbereiden van de vulling
:
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe en bak 2-3 minuten tot ze zacht zijn.
Voeg de paddenstoelen toe en bak 5-7 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Breng op smaak met tijm, zout en peper. Laat de vulling iets afkoelen.
Bladerdeeg voorbereiden
:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
Schep de paddenstoelenvulling in het midden van het deeg, laat een rand van ongeveer 5 cm vrij.
Samenstellen van de galette
:
Verkruimel de geitenkaas over de paddenstoelenvulling.
Vouw de randen van het deeg losjes over de vulling heen, zodat het een rustieke taart vormt.
Bestrijk de randen van het deeg met het losgeklopte ei voor een mooie goudbruine kleur.
Bakken
:
Bak de galette 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het deeg knapperig en goudbruin is.
Serveren
:
Laat de galette 5 minuten afkoelen voor het serveren.
Snijd in stukken en serveer als voorgerecht of lichte maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email