Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de tagliatelle volgens de verpakking. Giet af en zet apart, eventueel met een scheutje olijfolie om plakken te voorkomen.
2. Paddenstoelen bakken
Verhit de boter en 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 5-7 minuten, tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.
3. Stroganoffsaus maken
Voeg de resterende olijfolie toe aan de pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
Roer het paprikapoeder, tomatenpuree en Dijonmosterd erdoor en bak kort mee.
Voeg de groentebouillon toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes sudderen.
4. Afmaken van de saus
Roer de zure room door de saus en voeg de gebakken paddenstoelen toe.
Breng op smaak met zout en peper en laat alles nog 2-3 minuten pruttelen.
5. Serveren
Verdeel de tagliatelle over de borden en schep de paddenstoelen-stroganoff erover.