Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Paddenstoelenragout met Romige Polenta
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de polenta:
200 g polenta
(maïsgriesmeel)
750 ml groentebouillon
50 g Parmezaanse kaas
, geraspt
50 g boter
Zout en peper
, naar smaak
Voor de paddenstoelenragout:
400 g gemengde paddenstoelen
(shiitake, kastanjechampignons, oesterzwammen)
1 ui
, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel verse tijm
(of 1/2 theelepel gedroogde tijm)
150 ml slagroom
100 ml witte wijn
(optioneel, anders bouillon)
1 eetlepel bloem
(om de ragout iets te binden)
Zout en peper
, naar smaak
Verse peterselie
, gehakt (voor garnering)
Bereiding:
1.
Polenta maken:
Breng de groentebouillon aan de kook in een grote pan.
Giet de polenta al roerend in de bouillon. Zet het vuur laag en laat de polenta
10-15 minuten
garen terwijl je regelmatig roert.
Voeg de boter en Parmezaanse kaas toe en roer tot alles is opgenomen. Breng op smaak met zout en peper. Houd warm.
2.
Paddenstoelenragout bereiden:
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de ui en knoflook
2-3 minuten
tot ze glazig zijn.
Voeg de paddenstoelen toe en bak ze
5-7 minuten
tot ze goudbruin zijn en hun vocht vrijgeven.
Strooi de bloem erover en roer goed door. Blus af met witte wijn (of bouillon) en laat kort inkoken.
Voeg de slagroom en tijm toe en laat de saus
5 minuten
zachtjes pruttelen tot hij iets indikt. Breng op smaak met zout en peper.
3.
Serveren:
Schep de romige polenta op borden of in diepe kommen.
Verdeel de paddenstoelenragout eroverheen.
Garneer met gehakte peterselie en eventueel wat extra Parmezaanse kaas.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email