Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Paddenstoelentartaar met een knapperige toast
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de paddenstoelentartaar:
200 g gemengde paddenstoelen
(bijv. shiitake, oesterzwammen, champignons)
1 sjalot
, fijngehakt
1 teentje knoflook
, fijngehakt
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel verse tijm
, fijngehakt
1 eetlepel peterselie
, fijngehakt
1 theelepel balsamicoazijn
Zout en peper
, naar smaak
Voor de toast:
4 sneetjes stokbrood of ciabatta
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
, gehalveerd
Voor de garnering:
Parmezaanse kaas
, geschaafd (optioneel)
Verse kruiden
, zoals peterselie of bieslook
Bereidingswijze:
1. Paddenstoelen bereiden
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de sjalot en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
Snijd de paddenstoelen fijn en voeg ze toe aan de pan. Bak tot ze goudbruin en gaar zijn.
Voeg de tijm, peterselie en balsamicoazijn toe. Breng op smaak met zout en peper.
Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
2. Toast maken
Bestrijk de sneetjes brood licht met olijfolie.
Rooster het brood in een grillpan of oven tot het knapperig is.
Wrijf de geroosterde sneetjes licht in met het gehalveerde teentje knoflook voor extra smaak.
3. Samenstellen
Schep de paddenstoelentartaar op de toast of serveer ernaast in een klein kommetje.
Garneer met Parmezaanse kaas en verse kruiden.
Serveren
Serveer de paddenstoelentartaar warm of op kamertemperatuur als voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email