Paddenstoelentartaar met een knapperige toast

Paddenstoelentartaar met een knapperige toast

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de paddenstoelentartaar:
  • 200 g gemengde paddenstoelen (bijv. shiitake, oesterzwammen, champignons)
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel verse tijm, fijngehakt
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • Zout en peper, naar smaak
Voor de toast:
  • 4 sneetjes stokbrood of ciabatta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
Voor de garnering:
  • Parmezaanse kaas, geschaafd (optioneel)
  • Verse kruiden, zoals peterselie of bieslook

Bereidingswijze:

1. Paddenstoelen bereiden
  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn.
  3. Snijd de paddenstoelen fijn en voeg ze toe aan de pan. Bak tot ze goudbruin en gaar zijn.
  4. Voeg de tijm, peterselie en balsamicoazijn toe. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
2. Toast maken
  1. Bestrijk de sneetjes brood licht met olijfolie.
  2. Rooster het brood in een grillpan of oven tot het knapperig is.
  3. Wrijf de geroosterde sneetjes licht in met het gehalveerde teentje knoflook voor extra smaak.
3. Samenstellen
  1. Schep de paddenstoelentartaar op de toast of serveer ernaast in een klein kommetje.
  2. Garneer met Parmezaanse kaas en verse kruiden.

Serveren

  • Serveer de paddenstoelentartaar warm of op kamertemperatuur als voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print