Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Paella De Mariscos (Spaanse Zeevruchtenpaella)
Ingrediënten voor 4-6 personen:
Voor de paella:
400 g paellarijst (zoals Bomba of Arborio)
1 liter visbouillon
1/2 tl saffraan
1 ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in reepjes
2 tomaten, fijngehakt
150 g inktvisringen
200 g garnalen
200 g mosselen (schoongemaakt)
200 g kokkels (optioneel)
100 g erwten
3 el olijfolie
Zout en peper naar smaak
Voor de garnering:
Verse peterselie, fijngehakt
Partjes citroen
Bereidingswijze:
Saffraanbouillon voorbereiden:
Verwarm de visbouillon zachtjes in een pan. Voeg de saffraan toe en laat trekken terwijl je de overige ingrediënten voorbereidt.
Basis maken:
Verhit de olijfolie in een grote paellapan of brede koekenpan.
Bak de ui, knoflook en rode paprika op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
Voeg de tomaten toe en bak tot een dikke saus ontstaat.
Rijst toevoegen:
Voeg de rijst toe aan de pan en roer goed door zodat de rijst de smaken opneemt.
Giet de saffraanbouillon erbij, breng aan de kook en laat het sudderen op laag vuur.
Zeevruchten toevoegen:
Leg de inktvisringen, garnalen, mosselen en kokkels gelijkmatig over de rijst.
Voeg de erwten toe en dek de pan af (met een deksel of aluminiumfolie).
Laat 15-20 minuten sudderen tot de rijst gaar is en de mosselen open zijn. Gooi mosselen die niet open zijn weg.
Serveren:
Bestrooi met verse peterselie.
Garneer met citroenpartjes en serveer direct uit de pan.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email