Panna Cotta met Granaatappel

Panna Cotta met Granaatappel

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de panna cotta:
  • 400 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 gelatineblaadjes (of 6 g gelatinepoeder)
Voor de granaatappelsaus:
  • 200 ml granaatappelsap
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel maizena (gemengd met 1 eetlepel water, optioneel voor dikker resultaat)
Voor de garnering:
  • Verse granaatappelpitjes
  • Muntblaadjes

Bereidingswijze

1. De panna cotta maken:

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende 5 minuten.
  2. Verwarm in een steelpan de slagroom, suiker en vanille-extract op laag vuur. Laat het niet koken, maar zorg ervoor dat de suiker volledig oplost.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer goed tot de gelatine volledig is opgelost.
  4. Giet het mengsel door een fijne zeef voor een extra glad resultaat.
  5. Verdeel de panna cotta over glazen of vormpjes en zet ze minimaal 3-4 uur in de koelkast om op te stijven.

2. De granaatappelsaus bereiden:

  1. Verwarm in een steelpan het granaatappelsap en de suiker op middelhoog vuur. Laat het 5-7 minuten zachtjes inkoken.
  2. Voeg de maizena opgelost in water toe als je een dikkere saus wilt. Roer goed en laat nog 1-2 minuten koken.
  3. Laat de saus afkoelen tot kamertemperatuur.

3. De panna cotta serveren:

  1. Giet een laagje afgekoelde granaatappelsaus over de opgesteven panna cotta.
  2. Garneer met verse granaatappelpitjes en een klein muntblaadje.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print