Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Panna Cotta met Granaatappel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de panna cotta:
400 ml
slagroom
50 g
suiker
1 theelepel
vanille-extract
3 gelatineblaadjes
(of 6 g gelatinepoeder)
Voor de granaatappelsaus:
200 ml
granaatappelsap
2 eetlepels
suiker
1 theelepel
maizena (gemengd met 1 eetlepel water, optioneel voor dikker resultaat)
Voor de garnering:
Verse granaatappelpitjes
Muntblaadjes
Bereidingswijze
1. De panna cotta maken:
Week de gelatineblaadjes in koud water gedurende
5 minuten
.
Verwarm in een steelpan de slagroom, suiker en vanille-extract op laag vuur. Laat het
niet koken
, maar zorg ervoor dat de suiker volledig oplost.
Haal de pan van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer goed tot de gelatine volledig is opgelost.
Giet het mengsel door een fijne zeef voor een extra glad resultaat.
Verdeel de panna cotta over glazen of vormpjes en zet ze minimaal
3-4 uur
in de koelkast om op te stijven.
2. De granaatappelsaus bereiden:
Verwarm in een steelpan het granaatappelsap en de suiker op middelhoog vuur. Laat het
5-7 minuten
zachtjes inkoken.
Voeg de maizena opgelost in water toe als je een dikkere saus wilt. Roer goed en laat nog
1-2 minuten
koken.
Laat de saus afkoelen tot kamertemperatuur.
3. De panna cotta serveren:
Giet een laagje afgekoelde granaatappelsaus over de opgesteven panna cotta.
Garneer met verse granaatappelpitjes en een klein muntblaadje.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email