Pasta met Mosselen en Witte Wijnsaus

Pasta met Mosselen en Witte Wijnsaus

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de pasta en mosselen:
  • 400 g spaghetti
  • 1 kg verse mosselen (schoongemaakt en gecontroleerd)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 bosje verse peterselie, fijngehakt
  • 1 theelepel chilivlokken (optioneel)
  • 1 citroen, in partjes
  • Zout en peper, naar smaak

Bereiding:

1. Pasta koken:

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water.
  • Giet de pasta af, maar bewaar een kopje van het kookvocht.

2. Mosselen bereiden:

  • Verhit de olijfolie in een grote diepe pan of wok op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook en sjalot 1-2 minuten tot ze zacht zijn (niet laten verbranden).
  • Voeg de mosselen toe en giet de witte wijn erbij. Zet het vuur hoog en dek de pan af.
  • Laat de mosselen 5-6 minuten stomen totdat alle schelpen open zijn. Schud de pan af en toe.
  • Gooi mosselen die niet open zijn weg.

3. Pasta en saus combineren:

  • Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan met mosselen.
  • Meng alles goed door elkaar en voeg een beetje van het kookvocht toe om de saus romig te maken.
  • Breng op smaak met chilivlokken, zout, peper en de helft van de peterselie.

4. Serveren:

  • Verdeel de pasta en mosselen over de borden.
  • Garneer met extra peterselie, een kneepje citroen en serveer met citroenpartjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print