Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Pasta met Mosselen en Witte Wijnsaus
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de pasta en mosselen:
400 g spaghetti
1 kg verse mosselen
(schoongemaakt en gecontroleerd)
3 eetlepels olijfolie
4 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 sjalotje
, fijngesnipperd
200 ml droge witte wijn
1 bosje verse peterselie
, fijngehakt
1 theelepel chilivlokken
(optioneel)
1 citroen
, in partjes
Zout en peper
, naar smaak
Bereiding:
1.
Pasta koken:
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water.
Giet de pasta af, maar bewaar
een kopje van het kookvocht
.
2.
Mosselen bereiden:
Verhit de olijfolie in een grote diepe pan of wok op middelhoog vuur.
Fruit de knoflook en sjalot
1-2 minuten
tot ze zacht zijn (niet laten verbranden).
Voeg de mosselen toe en giet de witte wijn erbij. Zet het vuur hoog en dek de pan af.
Laat de mosselen
5-6 minuten
stomen totdat alle schelpen open zijn. Schud de pan af en toe.
Gooi mosselen die niet open zijn weg.
3.
Pasta en saus combineren:
Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan met mosselen.
Meng alles goed door elkaar en voeg een beetje van het kookvocht toe om de saus romig te maken.
Breng op smaak met chilivlokken, zout, peper en de helft van de peterselie.
4.
Serveren:
Verdeel de pasta en mosselen over de borden.
Garneer met extra peterselie, een kneepje citroen en serveer met citroenpartjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email