400 g pasta (bij voorkeur tagliatelle of fettuccine)
300 g verse spinazie, gewassen
250 g ricotta
2 teentjes knoflook, fijngehakt
50 g Parmezaanse kaas, geraspt (plus extra voor garnering)
2 el olijfolie
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Citroenzeste van een halve citroen (optioneel voor frisheid)
Bereidingswijze:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje van het pastawater voor later en giet de rest af.
Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1-2 minuten tot deze geurig is, maar niet bruin.
Voeg de spinazie toe aan de pan en roerbak tot deze geslonken is.
Roer de ricotta door de spinazie en voeg wat van het gereserveerde pastawater toe om een romige saus te creëren. Breng op smaak met zout, peper en citroenzeste (indien gebruikt).
Meng de gekookte pasta door de saus en zorg ervoor dat alles goed is bedekt. Voeg indien nodig extra pastawater toe om de saus smeuïger te maken.
Serveer de pasta met een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie.