Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Paté op crostini met vijgencompote
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de crostini:
1 stokbrood
, in dunne plakjes gesneden
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
, doormidden gesneden
Voor de topping:
100 g paté
(zoals leverpaté of wildpaté)
4-5 verse vijgen
(of 100 g vijgenjam)
1 eetlepel honing
(optioneel, bij verse vijgen)
1 eetlepel balsamicoazijn
Verse tijm
, voor garnering
Bereidingswijze:
Crostini maken
Verwarm de oven voor op
180°C
.
Bestrijk de stokbroodplakjes licht met olijfolie en leg ze op een bakplaat.
Bak de plakjes in de oven gedurende
8-10 minuten
, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Wrijf de warme crostini lichtjes in met de doorgesneden knoflook voor extra smaak.
Vijgencompote maken
Met verse vijgen:
Snijd de vijgen in kleine stukjes en doe ze in een steelpannetje.
Voeg 1 eetlepel honing en 1 eetlepel balsamicoazijn toe.
Laat het mengsel zachtjes koken tot het dikker wordt (ongeveer 10 minuten). Laat iets afkoelen.
Met vijgenjam:
Verwarm de vijgenjam met een klein scheutje balsamicoazijn voor een frisse twist.
Samenstellen
Besmeer elk crostiniplakje met een dunne laag paté.
Schep een klein lepeltje vijgencompote op de paté.
Garneer met een blaadje verse tijm of een klein druppeltje honing voor extra elegantie.
Serveren
Serveer direct op een mooie schaal als voorgerecht of hapje.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email