Paté op crostini met vijgencompote

Paté op crostini met vijgencompote

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de crostini:
  • 1 stokbrood, in dunne plakjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, doormidden gesneden
Voor de topping:
  • 100 g paté (zoals leverpaté of wildpaté)
  • 4-5 verse vijgen (of 100 g vijgenjam)
  • 1 eetlepel honing (optioneel, bij verse vijgen)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Verse tijm, voor garnering

Bereidingswijze:

Crostini maken
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bestrijk de stokbroodplakjes licht met olijfolie en leg ze op een bakplaat.
  3. Bak de plakjes in de oven gedurende 8-10 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  4. Wrijf de warme crostini lichtjes in met de doorgesneden knoflook voor extra smaak.
Vijgencompote maken
  • Met verse vijgen:
    1. Snijd de vijgen in kleine stukjes en doe ze in een steelpannetje.
    2. Voeg 1 eetlepel honing en 1 eetlepel balsamicoazijn toe.
    3. Laat het mengsel zachtjes koken tot het dikker wordt (ongeveer 10 minuten). Laat iets afkoelen.
  • Met vijgenjam:
    1. Verwarm de vijgenjam met een klein scheutje balsamicoazijn voor een frisse twist.
Samenstellen
  1. Besmeer elk crostiniplakje met een dunne laag paté.
  2. Schep een klein lepeltje vijgencompote op de paté.
  3. Garneer met een blaadje verse tijm of een klein druppeltje honing voor extra elegantie.
Serveren
  • Serveer direct op een mooie schaal als voorgerecht of hapje.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print