Peking Eend met Hoisinsaus en Pannenkoekjes

Peking Eend met Hoisinsaus en Pannenkoekjes

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de eend:
  • 1 eend (ca. 1,5 kg)
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 cm gember, geraspt
  • 1 theelepel zout
Voor de pannenkoekjes:
  • 200 g bloem
  • 100 ml kokend water
  • 1 eetlepel sesamolie
Voor de garnering:
  • 4 lente-uitjes, in dunne reepjes
  • 1 komkommer, in dunne reepjes
  • 100 ml hoisinsaus

Bereiding:

1. De eend voorbereiden:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de honing, sojasaus, rijstazijn, knoflook, gember en vijfkruidenpoeder in een kom.
  • Dep de eend droog met keukenpapier en wrijf de huid in met zout. Bestrijk de eend royaal met de marinade.
  • Plaats de eend op een rooster boven een bakplaat en bak in de oven voor 1,5 tot 2 uur, tot de huid goudbruin en knapperig is. Bedruip de eend elke 30 minuten met de marinade.

2. Pannenkoekjes maken:

  • Meng de bloem met het kokende water in een kom en roer tot een stevig deeg.
  • Kneed het deeg kort en laat het 15 minuten rusten.
  • Rol het deeg uit tot een dunne lap en steek kleine rondjes uit (ca. 8-10 cm).
  • Verhit een koekenpan zonder olie en bak de pannenkoekjes kort aan beide zijden (ongeveer 1 minuut per kant). Bestrijk ze licht met sesamolie voor extra smaak.

3. De eend snijden:

  • Haal de eend uit de oven en laat 5 minuten rusten. Snijd de eend in dunne plakjes met een scherp mes.

4. Serveren:

  • Serveer de eend met de warme pannenkoekjes, hoisinsaus, lente-uitjes en komkommer.
  • Laat iedereen zelf de pannenkoekjes vullen met eend, groenten en een lepel hoisinsaus.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print