Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Pistache Panna Cotta met Frambozencoulis
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de panna cotta:
500 ml slagroom
100 ml melk
100 g suiker
2 blaadjes gelatine
1 theelepel vanille-extract
50 g gepelde pistachenoten, fijngehakt
Voor de frambozencoulis:
200 g verse frambozen (plus extra voor garnering)
50 g suiker
1 eetlepel citroensap
Instructies:
Panna cotta bereiden:
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
Verwarm in een pan de slagroom, melk, suiker en vanille-extract op middelhoog vuur. Laat het mengsel niet koken.
Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het warme roommengsel. Roer totdat de gelatine is opgelost.
Voeg de fijngehakte pistachenoten toe en roer goed door.
Giet het mengsel in ramequins of glazen en laat het minimaal 4 uur (of een nacht) in de koelkast opstijven.
Frambozencoulis maken:
Doe de frambozen, suiker en citroensap in een steelpan en verwarm op laag vuur.
Laat het zachtjes sudderen totdat de frambozen uit elkaar vallen en een saus ontstaat.
Zeef de saus om de pitjes te verwijderen en laat de coulis afkoelen.
Serveren:
Haal de panna cotta uit de koelkast en schenk er een laagje frambozencoulis over.
Garneer met wat extra pistachenoten en verse frambozen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email