Pistache Panna Cotta met Frambozencoulis

Pistache Panna Cotta met Frambozencoulis

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de panna cotta:
  • 500 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 100 g suiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 50 g gepelde pistachenoten, fijngehakt
Voor de frambozencoulis:
  • 200 g verse frambozen (plus extra voor garnering)
  • 50 g suiker
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies:

  1. Panna cotta bereiden:
    • Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
    • Verwarm in een pan de slagroom, melk, suiker en vanille-extract op middelhoog vuur. Laat het mengsel niet koken.
    • Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het warme roommengsel. Roer totdat de gelatine is opgelost.
    • Voeg de fijngehakte pistachenoten toe en roer goed door.
    • Giet het mengsel in ramequins of glazen en laat het minimaal 4 uur (of een nacht) in de koelkast opstijven.
  2. Frambozencoulis maken:
    • Doe de frambozen, suiker en citroensap in een steelpan en verwarm op laag vuur.
    • Laat het zachtjes sudderen totdat de frambozen uit elkaar vallen en een saus ontstaat.
    • Zeef de saus om de pitjes te verwijderen en laat de coulis afkoelen.
  3. Serveren:
    • Haal de panna cotta uit de koelkast en schenk er een laagje frambozencoulis over.
    • Garneer met wat extra pistachenoten en verse frambozen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print