Rabarber Crumble met Gember

Rabarber Crumble met Gember

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de rabarbervulling:

  • 500 g rabarber, schoongemaakt en in stukjes van 2 cm gesneden
  • 75 g suiker (meer naar smaak, afhankelijk van de zoetheid van de rabarber)
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 theelepel gember, fijngehakt of geraspt
  • Sap van 1/2 citroen

Voor de crumble-topping:

  • 150 g bloem
  • 75 g havermout
  • 100 g koude boter, in blokjes gesneden
  • 75 g bruine suiker
  • Snufje zout

Bereidingswijze

1. Oven voorverwarmen

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Rabarbervulling maken

  1. Meng de stukjes rabarber met de suiker, maïzena, gember en citroensap in een grote kom.
  2. Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal en verspreid het gelijkmatig.

3. Crumble-topping maken

  1. Meng de bloem, havermout, bruine suiker en een snufje zout in een kom.
  2. Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingers tot het mengsel lijkt op grove broodkruimels.

4. Samenstellen

  • Verdeel de crumble-topping gelijkmatig over de rabarbervulling.

5. Bakken

  • Bak de crumble 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, tot de topping goudbruin en krokant is en de rabarber zacht en bubbelend is.

6. Serveren

  • Laat de crumble 10 minuten afkoelen en serveer warm, eventueel met vanille-ijs of slagroom.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print