Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Rabarber Crumble met Gember
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de rabarbervulling:
500 g rabarber, schoongemaakt en in stukjes van 2 cm gesneden
75 g suiker (meer naar smaak, afhankelijk van de zoetheid van de rabarber)
1 eetlepel maïzena
1 theelepel gember, fijngehakt of geraspt
Sap van 1/2 citroen
Voor de crumble-topping:
150 g bloem
75 g havermout
100 g koude boter, in blokjes gesneden
75 g bruine suiker
Snufje zout
Bereidingswijze
1.
Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 180°C.
2.
Rabarbervulling maken
Meng de stukjes rabarber met de suiker, maïzena, gember en citroensap in een grote kom.
Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal en verspreid het gelijkmatig.
3.
Crumble-topping maken
Meng de bloem, havermout, bruine suiker en een snufje zout in een kom.
Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingers tot het mengsel lijkt op grove broodkruimels.
4.
Samenstellen
Verdeel de crumble-topping gelijkmatig over de rabarbervulling.
5.
Bakken
Bak de crumble 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, tot de topping goudbruin en krokant is en de rabarber zacht en bubbelend is.
6.
Serveren
Laat de crumble 10 minuten afkoelen en serveer warm, eventueel met vanille-ijs of slagroom.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email