Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Ramen-soep met Kip
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de bouillon:
1 liter kippenbouillon
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel misopasta (optioneel voor extra diepte)
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 stukje gember (2 cm), in dunne plakjes
1 stengel citroengras, gekneusd (optioneel)
1 eetlepel sesamolie
Voor de soep:
2 kipfilets
200 g ramen noedels (of eiernoedels)
2 eieren, zachtgekookt en gehalveerd
1 wortel, in dunne reepjes
100 g shiitake of champignons, in plakjes
100 g babyspinazie of paksoi
2 lente-uitjes, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Verse koriander of peterselie
Sesamzaadjes
Een schijfje limoen
Bereiding:
Bouillon bereiden:
Verhit de sesamolie in een soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de knoflook, gember en citroengras kort tot ze geurig zijn.
Voeg de kippenbouillon, sojasaus en misopasta toe.
Breng aan de kook en laat de bouillon 15-20 minuten zachtjes trekken.
Kip koken:
Voeg de kipfilets toe aan de bouillon en laat deze 10-12 minuten pocheren tot ze gaar zijn.
Haal de kip uit de pan, trek deze met twee vorken uit elkaar in reepjes en zet apart.
Noedels en groenten bereiden:
Kook de ramen noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
Voeg de wortelreepjes, champignons en spinazie toe aan de bouillon en laat 2-3 minuten koken.
Soep samenstellen:
Verdeel de gekookte noedels over diepe kommen.
Schep de bouillon en groenten over de noedels.
Leg de gescheurde kip, een half zachtgekookt ei en lente-ui op de soep.
Serveren:
Garneer met sesamzaadjes, verse koriander en een schijfje limoen.
Serveer direct en geniet van de smaakexplosie!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email