Ramen-soep met Kip

Ramen-soep met Kip

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Voor de bouillon:
    • 1 liter kippenbouillon
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 1 eetlepel misopasta (optioneel voor extra diepte)
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 stukje gember (2 cm), in dunne plakjes
    • 1 stengel citroengras, gekneusd (optioneel)
    • 1 eetlepel sesamolie
  • Voor de soep:
    • 2 kipfilets
    • 200 g ramen noedels (of eiernoedels)
    • 2 eieren, zachtgekookt en gehalveerd
    • 1 wortel, in dunne reepjes
    • 100 g shiitake of champignons, in plakjes
    • 100 g babyspinazie of paksoi
    • 2 lente-uitjes, fijngehakt
    • Zout en peper naar smaak
  • Garnering:
    • Verse koriander of peterselie
    • Sesamzaadjes
    • Een schijfje limoen

Bereiding:

  1. Bouillon bereiden:
    • Verhit de sesamolie in een soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de knoflook, gember en citroengras kort tot ze geurig zijn.
    • Voeg de kippenbouillon, sojasaus en misopasta toe.
    • Breng aan de kook en laat de bouillon 15-20 minuten zachtjes trekken.
  2. Kip koken:
    • Voeg de kipfilets toe aan de bouillon en laat deze 10-12 minuten pocheren tot ze gaar zijn.
    • Haal de kip uit de pan, trek deze met twee vorken uit elkaar in reepjes en zet apart.
  3. Noedels en groenten bereiden:
    • Kook de ramen noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
    • Voeg de wortelreepjes, champignons en spinazie toe aan de bouillon en laat 2-3 minuten koken.
  4. Soep samenstellen:
    • Verdeel de gekookte noedels over diepe kommen.
    • Schep de bouillon en groenten over de noedels.
    • Leg de gescheurde kip, een half zachtgekookt ei en lente-ui op de soep.
  5. Serveren:
    • Garneer met sesamzaadjes, verse koriander en een schijfje limoen.
    • Serveer direct en geniet van de smaakexplosie!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print