Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Ratatouillesoep met Provençaalse kruiden
Ingrediënten voor 4 personen:
2 tomaten
, in blokjes
1 rode paprika
, in stukjes
1 courgette
, in halve plakjes
1 aubergine
, in blokjes
1 ui
, fijngehakt
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
750 ml groentebouillon
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel Provençaalse kruiden
(gedroogde tijm, oregano, rozemarijn)
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper
, naar smaak
Voor garnering:
Verse basilicum
of peterselie, fijngehakt
Croutons
of stokbrood
Bereidingswijze:
1. Basis maken
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
2. Groenten toevoegen
Voeg de paprika, courgette en aubergine toe aan de pan en bak deze
5-7 minuten
, totdat ze licht beginnen te garen.
Voeg de tomatenblokjes en Provençaalse kruiden toe en roer goed door.
3. Soep koken
Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
Laat de soep
20-25 minuten
zachtjes sudderen, zodat de groenten volledig gaar zijn.
4. Afwerken
Pureer de soep licht met een staafmixer voor een grove textuur, of pureer volledig voor een gladde soep.
Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met verse basilicum of peterselie.
Serveer met croutons of een stukje stokbrood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email