Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Ree met Portsaus en Vijgen
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de reerugfilets:
4 reerugfilets (ca. 150-180 g per stuk)
2 el olijfolie
1 el boter
Zout en versgemalen peper
Voor de portsaus:
2 verse vijgen, in plakjes
150 ml port
150 ml rode wijn
1 sjalot, fijngehakt
1 el honing
1 el balsamicoazijn
150 ml wildfond
1 takje tijm
1 el boter (om de saus te binden)
Bijgerechten:
800 g aardappelpuree
400 g geroosterde wintergroenten (bijv. wortelen, pastinaak en spruitjes)
Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Haal de reerugfilets 30 minuten voor bereiding uit de koelkast.
Dep ze droog en wrijf in met zout en peper.
Reerugfilets bakken:
Verhit olijfolie en boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de filets 2-3 minuten per kant voor een rosé binnenkant.
Haal uit de pan, wikkel in aluminiumfolie en laat rusten.
Portsaus maken:
Gebruik dezelfde pan en fruit de sjalot tot glazig.
Voeg port, rode wijn en balsamicoazijn toe en laat inkoken tot de helft.
Voeg wildfond, honing en tijm toe en laat de saus opnieuw reduceren.
Voeg de vijgen toe en laat ze 5 minuten zachtjes meekoken.
Zeef de saus (optioneel) en monteer met boter voor een glanzende textuur.
Bijgerechten klaarmaken:
Bereid de aardappelpuree volgens je favoriete recept.
Rooster de groenten in de oven met olijfolie, zout en peper op 200°C gedurende 25-30 minuten.
Serveren:
Snijd de reerugfilets in plakjes en leg ze op een bord.
Lepel de portsaus met vijgen over het vlees.
Serveer met een portie aardappelpuree en geroosterde groenten.
Garneer met verse tijm en een paar plakjes verse vijg voor een verfijnde presentatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email