Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Reebiefstuk met Chocolade-Wijnsaus
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de reebiefstuk:
4 reebiefstukken (ca. 150-180 g per stuk)
2 el olijfolie
1 el boter
Zout en versgemalen peper
Voor de chocolade-wijnsaus:
1 sjalot, fijngehakt
200 ml rode wijn
150 ml wildfond
50 g pure chocolade (min. 70% cacao), fijngehakt
1 el honing
1 el boter (om de saus te binden)
Zout en peper naar smaak
Bijgerechten:
800 g aardappelpuree
400 g geroosterde wortelen
Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Laat de reebiefstukken 30 minuten op kamertemperatuur komen.
Dep ze droog en wrijf in met zout en peper.
Reebiefstuk bakken:
Verhit olijfolie en boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de biefstukken 2-3 minuten per kant voor een mooie rosé binnenkant.
Haal uit de pan, wikkel in aluminiumfolie en laat rusten.
Chocolade-wijnsaus maken:
Fruit de sjalot in dezelfde pan tot glazig.
Voeg rode wijn toe en laat inkoken tot ongeveer de helft.
Roer de wildfond en honing erdoor en laat opnieuw reduceren.
Voeg de gehakte chocolade toe en roer tot de saus glad is.
Monteer met boter en breng op smaak met zout en peper.
Bijgerechten klaarmaken:
Bereid de aardappelpuree volgens je favoriete recept.
Rooster de wortelen in de oven met olijfolie, zout en peper gedurende 25 minuten op 200°C.
Serveren:
Snijd de reebiefstuk in plakjes en leg deze op warme borden.
Lepel de chocolade-wijnsaus over het vlees.
Serveer met een portie aardappelpuree en geroosterde wortelen.
Garneer met verse kruiden en een vleugje extra chocolade voor een verfijnde presentatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email