Reerug met Kastanjepuree en Rode Wijnjus

Reerug met Kastanjepuree en Rode Wijnjus

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de reerugfilets:
    • 4 reerugfilets (ca. 180 g per stuk)
    • 2 el olijfolie
    • 1 el boter
    • Zout en versgemalen peper
  • Voor de kastanjepuree:
    • 400 g gekookte kastanjes (vers of vacuümverpakt)
    • 200 ml melk
    • 2 el boter
    • Zout en nootmuskaat naar smaak
  • Voor de rode wijnjus:
    • 1 sjalot, fijngehakt
    • 250 ml rode wijn
    • 200 ml wildfond
    • 1 el honing
    • 1 takje tijm
    • 1 el boter (om de saus te binden)
    • Zout en peper naar smaak
  • Bijgerechten:
    • 400 g geroosterde wortelen, pastinaak en spruitjes

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding:
    • Haal de reerugfilets 30 minuten voor bereiding uit de koelkast.
    • Dep ze droog en wrijf in met zout en peper.
  2. Reerugfilets bakken:
    • Verhit olijfolie en boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • Bak de filets 2-3 minuten per kant voor een rosé binnenkant.
    • Haal uit de pan, wikkel in aluminiumfolie en laat rusten.
  3. Kastanjepuree maken:
    • Verwarm de melk in een pan en voeg de kastanjes toe.
    • Laat 10 minuten zachtjes sudderen.
    • Pureer de kastanjes met melk en boter tot een gladde puree.
    • Breng op smaak met zout en een snufje nootmuskaat.
  4. Rode wijnjus maken:
    • Gebruik dezelfde pan als voor de reerugfilets en fruit de sjalot tot glazig.
    • Voeg de rode wijn en tijm toe en laat inkoken tot ongeveer de helft.
    • Roer de wildfond en honing erdoor en laat nogmaals reduceren.
    • Monteer de jus met boter en breng op smaak met zout en peper.
  5. Bijgerechten klaarmaken:
    • Rooster de groenten in de oven met olijfolie, zout en peper gedurende 25 minuten op 200°C.
  6. Serveren:
    • Snijd de reerugfilets in plakjes en leg ze op warme borden.
    • Schep de kastanjepuree en geroosterde groenten erbij.
    • Lepel de rode wijnjus over het vlees.
    • Garneer met verse tijm voor een elegante presentatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print