Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Rendierbiefstuk met Bosbessensaus
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de rendierbiefstuk:
4 rendierbiefstukken (ca. 200 g per stuk)
2 el olijfolie
1 el boter
Zout en versgemalen peper
Voor de bosbessensaus:
150 g bosbessen (lingonberries, vers of diepgevroren)
50 ml rode wijn
50 ml wildfond
1 el honing
1 sjalot, fijngehakt
1 tl balsamicoazijn
1 el boter (om de saus te binden)
Zout en peper naar smaak
Bijgerechten:
800 g aardappelpuree
400 g geroosterde wintergroenten (bijv. wortelen, pastinaak en spruitjes)
Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Laat de rendierbiefstukken 30 minuten op kamertemperatuur komen.
Dep ze droog en wrijf in met zout en peper.
Rendierbiefstuk bakken:
Verhit olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de biefstukken 3-4 minuten per kant voor een rosé binnenkant.
Haal ze uit de pan, wikkel in aluminiumfolie en laat rusten.
Bosbessensaus maken:
Gebruik dezelfde pan en fruit de sjalot in het achtergebleven vet tot glazig.
Voeg de rode wijn en balsamicoazijn toe en laat inkoken tot de helft.
Roer de bosbessen, honing en wildfond erdoor en laat zachtjes pruttelen tot de saus licht is ingedikt.
Monteer de saus met een klontje boter en breng op smaak met zout en peper.
Bijgerechten klaarmaken:
Bereid de aardappelpuree volgens je favoriete recept.
Rooster de groenten in de oven met olijfolie, zout en peper op 200°C gedurende 25-30 minuten.
Serveren:
Snijd de rendierbiefstuk in dunne plakjes en leg ze op een bord.
Lepel de bosbessensaus over het vlees.
Serveer met een portie aardappelpuree en geroosterde groenten.
Garneer met verse kruiden en enkele bosbessen voor een verfijnde presentatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email