100 g glasnoedels (optioneel, gekookt volgens de verpakking)
Voor de dipsaus:
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel limoensap
1 theelepel honing
1 teentje knoflook, fijngehakt
1/2 theelepel chilivlokken (optioneel)
Bereidingswijze:
1. Voorbereiding
Bereid alle ingrediënten voor: snijd de mango, wortel en komkommer in dunne reepjes. Kook de glasnoedels (indien gebruikt) en laat afkoelen.
Meng alle ingrediënten voor de dipsaus in een kom en zet apart.
2. Rijstvellen voorbereiden
Vul een grote kom met warm water. Dompel een rijstvel enkele seconden in het water tot het zacht wordt. Leg het rijstvel voorzichtig op een schoon, vochtige theedoek of werkblad.
3. Vullen en rollen
Leg 2 garnalen in het midden van het rijstvel, ongeveer een derde vanaf de onderkant.
Voeg een paar reepjes mango, wortel, komkommer, munt, koriander en een beetje glasnoedels toe.
Vouw de onderkant van het rijstvel over de vulling. Vouw de zijkanten naar binnen en rol stevig op tot een strak rolletje.
4. Serveren
Plaats de rolletjes op een schaal en serveer met de dipsaus. Snijd de rolletjes doormidden voor een mooiere presentatie.