100 g basmatirijst (of een andere langkorrelige rijst)
2 eieren
2 citroenen, sap en zest
1 wortel, in fijne blokjes gesneden
1 stengel bleekselderij, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 sjalot, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
Verse peterselie, fijngehakt, voor garnering
Zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze:
Bouillon maken
Verhit de kippenbouillon in een grote soeppan. Voeg de kipfilet toe en laat op laag vuur ongeveer 10 minuten zachtjes koken, tot de kip gaar is. Haal de kip uit de bouillon en zet apart.
Groenten bereiden
Verhit de olijfolie in een aparte pan en bak de sjalot, wortel, bleekselderij en knoflook 3-4 minuten, tot ze zacht zijn.
Voeg deze groenten toe aan de bouillon.
Rijst koken
Voeg de rijst toe aan de bouillon en laat deze zachtjes koken tot de rijst gaar is (ongeveer 12-15 minuten).
Kip toevoegen
Trek de kipfilet met een vork in kleine stukjes en voeg deze toe aan de soep.
Avgolemono (citroen-eimengsel) maken
Klop in een kom de eieren los en meng er het citroensap en een theelepel citroenzest door.
Voeg langzaam een paar lepels hete bouillon toe aan het eimengsel, terwijl je blijft roeren (tempereren).
Giet dit mengsel langzaam terug in de soep en blijf goed roeren. Verwarm de soep nog een paar minuten op laag vuur, maar laat niet koken om schiften te voorkomen.
Op smaak brengen
Breng de soep op smaak met zout, peper en eventueel extra citroensap.
Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met verse peterselie en een vleugje citroenzest. Serveer met een stuk knapperig brood.