Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Risottoballetjes (arancini) met Parmezaan
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de risotto:
200 g risottorijst
(bijv. Arborio)
500 ml kippen- of groentebouillon
1 sjalot
, fijngehakt
1 teentje knoflook
, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
100 ml droge witte wijn
50 g Parmezaanse kaas
, geraspt
30 g boter
Zout en peper
, naar smaak
Voor de arancini:
50 g Parmezaanse kaas
, in kleine blokjes
1 ei
, losgeklopt
100 g bloem
100 g paneermeel
500 ml plantaardige olie
, om te frituren
Voor garnering:
Verse basilicum
of peterselie, fijngehakt
Extra Parmezaanse kaas
, om te strooien
Bereidingswijze:
1. Risotto bereiden
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg de risottorijst toe en bak al roerend totdat de korrels glanzen.
Blus af met de witte wijn en roer tot het vocht is opgenomen.
Voeg de bouillon beetje bij beetje toe, terwijl je blijft roeren, tot de risotto gaar en romig is (ongeveer
20 minuten
).
Roer de Parmezaanse kaas en boter erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Laat de risotto afkoelen.
2. Arancini vormen
Neem een eetlepel risotto en vorm een balletje. Druk een klein blokje Parmezaanse kaas in het midden en rol het opnieuw tot een balletje.
Herhaal dit met de rest van de risotto.
3. Arancini paneren
Haal elk balletje eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en tot slot door het paneermeel. Zorg dat ze volledig bedekt zijn.
4. Arancini frituren
Verhit de olie in een diepe pan tot
180°C
.
Frituur de arancini in kleine porties gedurende
3-4 minuten
, tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
5. Serveren
Schik de arancini op een schaal, garneer met basilicum of peterselie en bestrooi met extra Parmezaanse kaas. Serveer warm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email