Rode Linzensoep met Komijn en Chili

Rode Linzensoep met Komijn en Chili

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g rode linzen (gewassen en uitgelekt)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 wortel (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel chilivlokken (meer naar smaak)
  • Zout en peper (naar smaak)
  • 1 eetlepel citroensap
Voor de garnering:
  • Een scheutje olijfolie
  • Verse koriander of peterselie
  • Een snufje chilivlokken
Voor erbij:
  • Warm stokbrood of naanbrood

Bereidingswijze

1. De basis van de soep maken:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de fijngesnipperde ui toe en bak deze 3-4 minuten tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de knoflook, wortel, gemalen komijn, paprikapoeder en chilivlokken toe en bak nog 1 minuut mee tot de specerijen hun aroma vrijgeven.

2. Linzen en tomaten toevoegen:

  1. Voeg de rode linzen en tomatenblokjes toe en roer alles goed door.
  2. Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook.

3. De soep laten koken:

  1. Zet het vuur laag en laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door zodat de linzen niet aan de bodem kleven.
  2. Zodra de linzen gaar zijn en de soep een dikke textuur heeft, breng je op smaak met zout, peper en citroensap.

4. De soep pureren (optioneel):

  • Voor een gladde soep kun je de soep met een staafmixer pureren. Laat een deel van de soep onbewerkt voor extra textuur, indien gewenst.

5. Serveren:

  1. Verdeel de soep over kommen en besprenkel met een beetje olijfolie.
  2. Garneer met verse koriander of peterselie en een snufje extra chilivlokken voor een mooie presentatie.
  3. Serveer met warm stokbrood of naanbrood om te dippen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print