Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Romige Broccoli-Kaassoep
Ingrediënten voor 4 personen:
1 grote stronk broccoli (ongeveer 500 g), inclusief de steel
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
750 ml groentebouillon
250 ml volle melk of room
150 g geraspte cheddar of een andere smeltkaas (bijv. Gruyère)
1 eetlepel boter of olijfolie
1 eetlepel bloem (voor binding)
Snufje nootmuskaat
Zout en peper naar smaak
Garnering: extra geraspte kaas, croutons, of fijngehakte peterselie
Bereiding:
Broccoli voorbereiden:
Snijd de broccoli in kleine roosjes en schil de steel. Snijd de steel in dunne plakjes.
Basis maken:
Verhit de boter of olijfolie in een grote soeppan.
Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
Soepbasis koken:
Voeg de bloem toe aan de pan en roer goed door om een roux te maken. Bak 1 minuut mee.
Giet de groentebouillon erbij, terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
Voeg de broccoli toe en breng aan de kook. Laat het geheel 15-20 minuten zachtjes koken, tot de broccoli zacht is.
Pureren en afwerken:
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Roer de melk of room en de geraspte kaas door de soep.
Verwarm de soep zachtjes tot de kaas volledig gesmolten is. Laat de soep niet koken om schiften te voorkomen.
Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met extra geraspte kaas, croutons of een snufje peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email