Rookworst Gevuld Met Appel-Kaneel Chutney en Geroosterde Rode Kool

Rookworst Gevuld Met Appel-Kaneel Chutney en Geroosterde Rode Kool

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de Rookworst:
  • 4 rookworsten (bij voorkeur van goede kwaliteit)
  • 2 middelgrote appels, geschild en in kleine blokjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 el suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 el boter
Voor de Geroosterde Rode Kool:
  • 1/2 rode kool, in dunne reepjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el honing (of ahornsiroop voor een vegan versie)
  • Zout en peper naar smaak
Voor de Garnering:
  • Verse peterselie, fijngehakt
  • Een snufje geraspte sinaasappelschil

Bereidingswijze

  1. Bereid de Appel-Kaneel Chutney
    • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en bak tot glazig.
    • Voeg de appelblokjes, suiker en kaneel toe. Bak 5-7 minuten tot de appels zacht en gekarameliseerd zijn. Laat iets afkoelen.
  2. Vul de Rookworst
    • Snijd elke rookworst over de lengte in, maar niet helemaal door. Vul de inkeping met de appel-kaneel chutney. Zet apart.
  3. Geroosterde Rode Kool Maken
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Meng de rode kool met olijfolie, balsamicoazijn, honing, zout en peper. Verdeel over een bakplaat en rooster 20-25 minuten, tot de kool zacht is en licht geroosterd.
  4. Verwarm de Rookworst
    • Plaats de gevulde rookworsten in een ovenschaal en zet ze de laatste 10 minuten bij de rode kool in de oven, zodat ze goed warm worden.
  5. Serveren
    • Verdeel de geroosterde rode kool over de borden. Leg de gevulde rookworsten erbovenop. Garneer met verse peterselie en een vleugje geraspte sinaasappelschil.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print