Rookworst Gevuld Met Appel-Kaneel Chutney en Geroosterde Rode Kool
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de Rookworst:
4 rookworsten (bij voorkeur van goede kwaliteit)
2 middelgrote appels, geschild en in kleine blokjes
1 sjalot, fijngesnipperd
2 el suiker
1 tl kaneel
1 el boter
Voor de Geroosterde Rode Kool:
1/2 rode kool, in dunne reepjes
2 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 el honing (of ahornsiroop voor een vegan versie)
Zout en peper naar smaak
Voor de Garnering:
Verse peterselie, fijngehakt
Een snufje geraspte sinaasappelschil
Bereidingswijze
Bereid de Appel-Kaneel Chutney
Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en bak tot glazig.
Voeg de appelblokjes, suiker en kaneel toe. Bak 5-7 minuten tot de appels zacht en gekarameliseerd zijn. Laat iets afkoelen.
Vul de Rookworst
Snijd elke rookworst over de lengte in, maar niet helemaal door. Vul de inkeping met de appel-kaneel chutney. Zet apart.
Geroosterde Rode Kool Maken
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de rode kool met olijfolie, balsamicoazijn, honing, zout en peper. Verdeel over een bakplaat en rooster 20-25 minuten, tot de kool zacht is en licht geroosterd.
Verwarm de Rookworst
Plaats de gevulde rookworsten in een ovenschaal en zet ze de laatste 10 minuten bij de rode kool in de oven, zodat ze goed warm worden.
Serveren
Verdeel de geroosterde rode kool over de borden. Leg de gevulde rookworsten erbovenop. Garneer met verse peterselie en een vleugje geraspte sinaasappelschil.