Rösti met Gegrilde Groenten en Romige Kaassaus

Rösti met Gegrilde Groenten en Romige Kaassaus

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de rösti:

  • 1 kg aardappelen (vastkokend)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 ei
  • 2 eetlepels bloem
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 eetlepels olijfolie (voor bakken)

Voor de gegrilde groenten:

  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 rode paprika, in repen
  • 1 gele paprika, in repen
  • 1 rode ui, in parten
  • 200 g champignons, gehalveerd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak

Voor de romige kaassaus:

  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 300 ml melk
  • 150 g geraspte kaas (bijvoorbeeld Gruyère, Emmentaler of cheddar)
  • Snufje nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

1. Rösti voorbereiden

  1. Schil de aardappelen en rasp ze grof.
  2. Doe de geraspte aardappelen in een schone theedoek en knijp het overtollige vocht eruit.
  3. Meng de aardappelen in een grote kom met de fijngehakte ui, ei, bloem, zout en peper.

2. Rösti bakken

  1. Verhit een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Vorm kleine hoopjes van het aardappelmengsel in de pan en druk ze plat met een spatel. Bak ze 3-4 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en krokant zijn.
  3. Herhaal dit tot al het mengsel op is. Houd de rösti warm in de oven op 100°C.

3. Groenten grillen

  1. Meng de courgette, paprika’s, rode ui en champignons met olijfolie, Italiaanse kruiden, zout en peper.
  2. Grill de groenten in een grillpan of in de oven op 200°C tot ze zacht en licht geroosterd zijn (ongeveer 15 minuten).

4. Kaassaus maken

  1. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer tot een gladde roux ontstaat.
  2. Voeg beetje bij beetje de melk toe terwijl je blijft roeren. Breng de saus aan de kook en laat deze indikken.
  3. Voeg de geraspte kaas, nootmuskaat, zout en peper toe. Roer tot de kaas volledig gesmolten is.

5. Serveren

  1. Verdeel de rösti over de borden.
  2. Leg de gegrilde groenten bovenop de rösti.
  3. Giet de romige kaassaus over de groenten. Garneer eventueel met verse peterselie of bieslook.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print