150 g geraspte kaas (bijvoorbeeld Gruyère, Emmentaler of cheddar)
Snufje nootmuskaat
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
1. Rösti voorbereiden
Schil de aardappelen en rasp ze grof.
Doe de geraspte aardappelen in een schone theedoek en knijp het overtollige vocht eruit.
Meng de aardappelen in een grote kom met de fijngehakte ui, ei, bloem, zout en peper.
2. Rösti bakken
Verhit een eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Vorm kleine hoopjes van het aardappelmengsel in de pan en druk ze plat met een spatel. Bak ze 3-4 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en krokant zijn.
Herhaal dit tot al het mengsel op is. Houd de rösti warm in de oven op 100°C.
3. Groenten grillen
Meng de courgette, paprika’s, rode ui en champignons met olijfolie, Italiaanse kruiden, zout en peper.
Grill de groenten in een grillpan of in de oven op 200°C tot ze zacht en licht geroosterd zijn (ongeveer 15 minuten).
4. Kaassaus maken
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer tot een gladde roux ontstaat.
Voeg beetje bij beetje de melk toe terwijl je blijft roeren. Breng de saus aan de kook en laat deze indikken.
Voeg de geraspte kaas, nootmuskaat, zout en peper toe. Roer tot de kaas volledig gesmolten is.
5. Serveren
Verdeel de rösti over de borden.
Leg de gegrilde groenten bovenop de rösti.
Giet de romige kaassaus over de groenten. Garneer eventueel met verse peterselie of bieslook.