Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Runderbavette met chimichurri en geroosterde aardappelen
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de runderbavette:
600 g bavette steak
2 eetlepels olijfolie
Zout en versgemalen peper
Voor de chimichurri:
1 bosje platte peterselie
, fijngehakt
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 kleine rode peper
(optioneel, zonder zaadjes, fijngesneden)
3 eetlepels rode wijnazijn
6 eetlepels olijfolie extra vergine
1 theelepel gedroogde oregano
Sap van 1/2 citroen
Zout en peper
, naar smaak
Voor de geroosterde aardappelen:
800 g krieltjes
(of kleine aardappelen), gehalveerd
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gedroogde rozemarijn
Zout en peper
, naar smaak
Bereiding:
1.
De geroosterde aardappelen voorbereiden:
Verwarm de oven voor op
200°C
.
Meng de krieltjes met olijfolie, paprikapoeder, rozemarijn, zout en peper.
Spreid de aardappelen uit op een bakplaat en rooster ze
25-30 minuten
, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
2.
De chimichurri maken:
Meng in een kom de fijngehakte peterselie, knoflook, rode peper, rode wijnazijn, oregano, olijfolie en citroensap.
Breng op smaak met zout en peper. Laat de chimichurri
10-15 minuten
rusten, zodat de smaken zich goed mengen.
3.
De bavette bakken:
Haal de bavette 30 minuten van tevoren uit de koelkast en dep droog. Bestrooi royaal met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of grillpan op hoog vuur.
Bak de bavette
2-3 minuten per kant
voor medium-rare, afhankelijk van de dikte van het vlees.
Haal de bavette uit de pan, dek losjes af met aluminiumfolie en laat
5-10 minuten
rusten.
4.
Serveren:
Snijd de bavette in dunne plakken tegen de draad in voor extra malsheid.
Serveer de bavette met de chimichurri en de geroosterde aardappelen. Garneer met extra peterselie en een partje citroen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email