Scampi's in Pittige Tomatensaus

Scampi's in Pittige Tomatensaus

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 500 g scampi’s, gepeld en darmkanaal verwijderd
  • 3 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt (zonder zaadjes voor minder pittigheid)
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik of vers)
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl suiker
  • 1 tl paprikapoeder (gerookt of normaal)
  • 1 handvol verse basilicumblaadjes, fijngehakt
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 citroen, in partjes gesneden (voor serveren)
  • Vers brood of ciabatta (optioneel)
Bereidingswijze:
  1. Voorbereiding van de scampi’s: Spoel de scampi’s af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Basis voor de saus: Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de fijngehakte rode peper toe en bak dit kort totdat de aroma’s vrijkomen (ongeveer 1 minuut).
  3. Tomatensaus bereiden: Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe aan de pan. Roer goed door en voeg de suiker en het paprikapoeder toe. Laat de saus ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen totdat deze iets is ingedikt. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  4. Scampi’s toevoegen: Verhit de resterende 1 el olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur en bak de scampi’s gedurende 2-3 minuten totdat ze roze en gaar zijn. Voeg de scampi’s toe aan de tomatensaus en meng voorzichtig door.
  5. Serveren: Bestrooi de saus met verse basilicum en serveer met citroenpartjes. Lekker met vers brood of ciabatta om de pittige tomatensaus mee op te dippen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print