Spaanse Ajo Blanco (Koude Amandelsoep)

Spaanse Ajo Blanco (Koude Amandelsoep)

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 200 g blanke amandelen (of amandelen zonder vel)
  • 2 sneetjes witbrood (zonder korst, geweekt in water)
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 ml ijskoud water
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • Zout naar smaak
  • 1 klein handje groene druiven (gehalveerd, voor garnering)
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen (geroosterd, voor garnering)

Bereidingswijze

1. Amandelen voorbereiden:

  1. Als je amandelen met vel gebruikt, blancheer ze dan kort in kokend water (1-2 minuten), spoel ze af onder koud water en verwijder het velletje.

2. De soep mengen:

  1. Doe de amandelen, geweekte sneetjes brood, knoflook, olijfolie en witte wijnazijn in een blender.
  2. Voeg het ijskoude water beetje bij beetje toe terwijl je de soep pureert tot een gladde, romige textuur.
  3. Breng de soep op smaak met zout en eventueel wat extra azijn naar smaak.

3. De soep koelen:

  1. Giet de soep door een fijne zeef voor een extra glad resultaat (optioneel).
  2. Plaats de soep minstens 1 uur in de koelkast zodat deze goed koud wordt en de smaken intrekken.

4. Serveren:

  1. Verdeel de koude amandelsoep over diepe borden of kommen.
  2. Garneer met gehalveerde groene druiven, geroosterde geschaafde amandelen en een klein scheutje extra vergine olijfolie.
  3. Serveer direct en geniet van deze verfrissende soep!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print