Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Spaghetti al Ragù (klassieke bolognesesaus)
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de ragù (bolognesesaus):
2 eetlepels olijfolie
1 ui
, fijngesnipperd
1 wortel
, in kleine blokjes
1 stengel bleekselderij
, in kleine blokjes
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
500 g rundergehakt
100 ml rode wijn
(optioneel)
1 blik tomatenblokjes
(400 g)
2 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel gedroogde oregano
1 laurierblad
Zout en peper
, naar smaak
100 ml melk
(voor extra zachtheid in de saus)
Voor de pasta en garnering:
400 g spaghetti
Zout
(voor het kookwater)
Parmezaanse kaas
, geraspt
Verse basilicum
Bereiding:
1.
De ragù maken:
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of stoofpot op middelhoog vuur.
Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe en fruit deze
5-7 minuten
tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
Doe het rundergehakt erbij en bak het rul tot het bruin is. Zorg dat er geen grote stukken meer zijn.
2.
Wijn en tomaten toevoegen:
Giet de rode wijn erbij en laat het
2-3 minuten
inkoken, zodat de alcohol verdampt.
Roer de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano en het laurierblad erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
3.
Langzaam laten sudderen:
Zet het vuur laag en laat de saus
1,5 tot 2 uur
zachtjes sudderen. Roer af en toe door en voeg indien nodig wat water toe.
Voeg de melk toe in de laatste
15 minuten
om de saus zachter en romiger te maken.
4.
Pasta koken:
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water.
Giet de pasta af, maar bewaar een beetje van het kookwater.
5.
Samenvoegen en serveren:
Meng de spaghetti met een beetje van de saus in de pan, zodat de pasta de smaken opneemt.
Serveer de pasta met extra ragù bovenop, garneer met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email