Spaghetti Vongole

Spaghetti Vongole

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 350 g spaghetti
  • 1 kg verse vongole (venusschelpen)
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 rode peper (zonder zaadjes, fijngehakt)
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 bosje peterselie (fijngesneden)
  • 1 citroen (in partjes gesneden)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

1. De schelpen voorbereiden:

  1. Spoel de vongole grondig schoon onder koud stromend water. Laat ze 30 minuten in gezouten water staan zodat eventueel zand eruit kan komen. Spoel daarna nogmaals af.

2. De spaghetti koken:

  1. Breng een grote pan water aan de kook en voeg een flinke snuf zout toe.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Bewaar een klein kopje kookwater.

3. De vongole bereiden:

  1. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de fijngesneden knoflook en rode peper toe en bak 1 minuut tot de knoflook geurig is (niet bruin laten worden).
  3. Voeg de vongole toe en giet de witte wijn erbij. Dek de pan af en laat de schelpen 3-4 minuten stomen, totdat de schelpen open zijn. Gooi schelpen die dicht blijven weg.

4. De spaghetti en saus combineren:

  1. Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan met vongole. Schep goed om zodat de pasta de saus opneemt.
  2. Voeg indien nodig een beetje van het bewaarde kookwater toe voor een romige textuur.
  3. Strooi de fijngesneden peterselie erover en breng op smaak met zout en peper.

5. Serveren:

  1. Verdeel de spaghetti vongole over borden of kommen.
  2. Garneer met partjes citroen en een extra drizzle olijfolie.
  3. Serveer direct met knapperig brood om de heerlijke saus op te deppen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print