Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Speculoos Trifle
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de mascarponecrème:
250 g
mascarpone
200 ml
slagroom (koud)
50 g
poedersuiker
1 theelepel
vanille-extract
Voor de speculooslagen:
150 g
Speculoos koekjes (fijngemalen)
100 ml
sterke koffie (afgekoeld)
1 eetlepel
Speculoospasta (optioneel, voor extra smaak)
Voor de garnering:
Extra Speculoos koekjes (voor decoratie)
Speculooskruimels
Een toef slagroom
Bereidingswijze
1. De mascarponecrème maken:
Klop de slagroom in een grote kom met de poedersuiker en het vanille-extract tot zachte pieken.
Voeg de mascarpone toe en klop kort verder tot een stevige, luchtige crème. Zet apart.
2. De speculoos voorbereiden:
Verkruimel de Speculoos koekjes fijn met een keukenmachine of deegroller. Houd een paar koekjes apart voor de garnering.
Meng een deel van de Speculooskruimels met de afgekoelde koffie en roer goed door.
3. De trifle opbouwen:
Verdeel een laagje Speculooskruimels over de bodem van glaasjes of dessertkommen.
Schep een laag mascarponecrème op de koekjeslaag. Strijk glad met een lepel.
Voeg een laagje koffiebesprenkelde Speculooskruimels toe en herhaal de lagen tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag mascarponecrème.
4. Garneren en serveren:
Garneer de bovenkant met een toef slagroom, wat Speculooskruimels en een heel Speculoos koekje.
Zet de trifles minstens
30 minuten
in de koelkast om op te stijven.
Serveer gekoeld en geniet van dit romige, kruidige dessert!
Facebook
Threads
WhatsApp
Email