Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Spinazie-ricotta Rolletjes
Ingrediënten voor 4 personen:
200 g verse spinazie
150 g ricotta
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 ei
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tl citroenrasp
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
6 lasagnebladen (vers of gedroogd, voorgekookt indien nodig)
300 ml tomatensaus (bij voorkeur huisgemaakt)
Verse basilicumblaadjes, voor garnering
Bereidingswijze
:
Voorbereiding van de spinazievulling
:
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spinazie met de knoflook tot deze geslonken is. Laat uitlekken en afkoelen.
Hak de spinazie fijn en meng in een kom met de ricotta, Parmezaanse kaas, ei, citroenrasp, zout en peper. Roer goed door.
Voorbereiding van de lasagnebladen
:
Als je gedroogde lasagnebladen gebruikt, kook deze voor volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze uitlekken.
Samenstellen van de rolletjes
:
Leg een lasagneblad op een schoon oppervlak.
Schep een dunne laag spinazie-ricottamengsel over het blad en rol het stevig op.
Herhaal met de overige lasagnebladen.
Bakken
:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Giet een laagje tomatensaus in een ovenschaal en leg de rolletjes met de naad naar beneden in de saus.
Lepel de rest van de tomatensaus over de rolletjes en bestrooi eventueel met extra Parmezaanse kaas.
Bak 20-25 minuten, totdat de saus borrelt en de bovenkant licht goudbruin is.
Serveren
:
Garneer de rolletjes met verse basilicum en serveer warm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email