Spinazie-ricotta Rolletjes

Spinazie-ricotta Rolletjes

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g verse spinazie
  • 150 g ricotta
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tl citroenrasp
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 6 lasagnebladen (vers of gedroogd, voorgekookt indien nodig)
  • 300 ml tomatensaus (bij voorkeur huisgemaakt)
  • Verse basilicumblaadjes, voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding van de spinazievulling:
    • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spinazie met de knoflook tot deze geslonken is. Laat uitlekken en afkoelen.
    • Hak de spinazie fijn en meng in een kom met de ricotta, Parmezaanse kaas, ei, citroenrasp, zout en peper. Roer goed door.
  2. Voorbereiding van de lasagnebladen:
    • Als je gedroogde lasagnebladen gebruikt, kook deze voor volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze uitlekken.
  3. Samenstellen van de rolletjes:
    • Leg een lasagneblad op een schoon oppervlak.
    • Schep een dunne laag spinazie-ricottamengsel over het blad en rol het stevig op.
    • Herhaal met de overige lasagnebladen.
  4. Bakken:
    • Verwarm de oven voor op 180°C.
    • Giet een laagje tomatensaus in een ovenschaal en leg de rolletjes met de naad naar beneden in de saus.
    • Lepel de rest van de tomatensaus over de rolletjes en bestrooi eventueel met extra Parmezaanse kaas.
    • Bak 20-25 minuten, totdat de saus borrelt en de bovenkant licht goudbruin is.
  5. Serveren:
    • Garneer de rolletjes met verse basilicum en serveer warm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print