Aardappel (1 grote, geschild en in blokjes gesneden)
Groentebouillon (1 liter)
Olijfolie (2 eetlepels)
Room (100 ml, optioneel voor extra romigheid)
Zout en peper (naar smaak)
Verse nootmuskaat (een snufje, optioneel)
Verse peterselie (voor garnering)
Bereidingswijze:
Fruit de ui en knoflook: Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg de aardappel toe: Voeg de blokjes aardappel toe en bak ze enkele minuten mee.
Bouillon toevoegen: Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 15-20 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen zacht zijn.
Spinazie toevoegen: Voeg de gewassen spinazie toe en laat het 2-3 minuten koken totdat de spinazie geslonken is.
Pureer de soep: Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Voeg de room (indien gebruikt) en een snufje nootmuskaat toe. Breng op smaak met zout en peper.
Serveren: Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie en eventueel een scheutje room.