Spinaziesoep

Spinaziesoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Verse spinazie (500 gram, gewassen)
  • Ui (1 middelgrote, fijngehakt)
  • Knoflook (2 teentjes, fijngehakt)
  • Aardappel (1 grote, geschild en in blokjes gesneden)
  • Groentebouillon (1 liter)
  • Olijfolie (2 eetlepels)
  • Room (100 ml, optioneel voor extra romigheid)
  • Zout en peper (naar smaak)
  • Verse nootmuskaat (een snufje, optioneel)
  • Verse peterselie (voor garnering)

Bereidingswijze:

  1. Fruit de ui en knoflook: Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht en glazig zijn.
  2. Voeg de aardappel toe: Voeg de blokjes aardappel toe en bak ze enkele minuten mee.
  3. Bouillon toevoegen: Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer 15-20 minuten zachtjes koken, tot de aardappelen zacht zijn.
  4. Spinazie toevoegen: Voeg de gewassen spinazie toe en laat het 2-3 minuten koken totdat de spinazie geslonken is.
  5. Pureer de soep: Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Voeg de room (indien gebruikt) en een snufje nootmuskaat toe. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveren: Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie en eventueel een scheutje room.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email