Steak Tartaar met Frietjes

Steak Tartaar met Frietjes

Ingrediënten voor 2 personen:

Voor de steak tartaar:

  • 300 g vers rundvlees (zoals ossenhaas of entrecote)
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel kappertjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel augurk, fijngehakt
  • 1 eetlepel sjalot, fijngehakt
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 theelepel Worcestershiresaus
  • Een paar druppels tabasco (optioneel)
  • Zout en versgemalen peper naar smaak

Voor de frietjes:

  • 500 g aardappelen (bij voorkeur kruimig)
  • Plantaardige olie, voor frituren
  • Zout naar smaak

Voor serveren:

  • Frisse salade (bijvoorbeeld rucola of veldsla)
  • Verse kruiden (zoals peterselie of bieslook), fijngehakt
  • Extra Worcestershiresaus en tabasco (optioneel)

Bereidingswijze

1. Frietjes maken

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne frietjes.
  2. Spoel de frietjes af onder koud water en droog ze goed af met een schone theedoek.
  3. Verhit de olie in een frituurpan of grote pan tot 150°C. Frituur de frietjes in kleine porties voor (ongeveer 4-5 minuten), totdat ze licht goudgeel zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Verhoog de temperatuur van de olie naar 180°C en frituur de frietjes opnieuw tot ze goudbruin en krokant zijn. Bestrooi met zout.

2. Steak tartaar voorbereiden

  1. Hak het rundvlees met een scherp mes fijn. Zorg dat het vlees mooi gelijkmatig gesneden is en niet gemalen.
  2. Meng het gehakte vlees in een kom met de kappertjes, augurk, sjalot, Dijonmosterd, Worcestershiresaus, en tabasco (optioneel). Breng op smaak met zout en peper.

3. Vormgeven

  • Gebruik een serveerring om de steak tartaar mooi rond op een bord te vormen. Maak een kuiltje bovenop en leg de eidooier erin.

4. Serveren

  1. Serveer de steak tartaar met de knapperige frietjes en een frisse salade.
  2. Garneer de steak tartaar met fijngehakte kruiden. Zet Worcestershiresaus en tabasco op tafel voor extra smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print