2 eetlepels barbecuesaus (optioneel, voor een rokerige smaak)
Zout en peper, naar smaak
Voor de taco’s:
8 kleine tortilla’s
1 avocado, in plakjes
100 g rode kool, fijngesneden
1 wortel, geraspt
Limoenpartjes, voor serveren
Verse koriander, fijngehakt
Voor een eenvoudige saus:
100 ml plantaardige yoghurt (bijv. soja- of kokosyoghurt)
1 theelepel limoensap
Snufje zout
Bereidingswijze:
1. Jackfruit bereiden
Spoel de jackfruit goed af en snijd de harde kernstukken in kleinere stukjes. Trek de rest van de jackfruit met je vingers of een vork uit elkaar in draadjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit tot ze zacht zijn.
Voeg de tomatenpuree, komijnpoeder, paprikapoeder en chilipoeder toe en bak kort mee om de smaken vrij te laten komen.
2. Jackfruit koken
Voeg de jackfruit, groentebouillon en barbecuesaus toe aan de pan. Roer goed door en laat op laag vuur 15-20 minuten sudderen, tot de jackfruit zacht is en de smaken zijn opgenomen.
Trek met twee vorken de jackfruit verder uit elkaar om een pulled effect te creëren. Kruid met zout en peper naar smaak.
3. Saus en groenten voorbereiden
Meng in een kommetje de plantaardige yoghurt, limoensap en een snufje zout tot een frisse saus.
Bereid de rode kool, wortel en avocado voor en zet apart.
4. Taco’s samenstellen
Verwarm de tortilla’s kort in een droge koekenpan of in de oven.
Vul elke tortilla met een portie pulled jackfruit, rode kool, wortel en avocado.
Besprenkel met de frisse saus en garneer met koriander en een partje limoen.