Tataki Van Rundvlees Met Sojadressing

Tataki Van Rundvlees Met Sojadressing

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Rundvlees (zoals ossenhaas of entrecote) (300-350 gram, van goede kwaliteit)
  • Sojasaus (3 eetlepels)
  • Limoensap (van 1 limoen)
  • Sesamolie (1 eetlepel)
  • Verse gember (1 theelepel, geraspt)
  • Knoflook (1 teentje, fijngehakt)
  • Sesamzaadjes (1 eetlepel, geroosterd)
  • Verse koriander of bieslook (fijngehakt, voor garnering)
  • Zout en peper (naar smaak)
  • Olijfolie (voor het dichtschroeien van het vlees)

Bereidingswijze:

  1. Bereid het vlees: Verhit een koekenpan op hoog vuur met een beetje olijfolie. Kruid het vlees met zout en peper. Schroei het rundvlees snel aan alle kanten dicht (ongeveer 1 minuut per kant), zodat de buitenkant bruin is maar de binnenkant nog rauw blijft. Laat het vlees afkoelen en wikkel het vervolgens strak in plasticfolie. Leg het in de koelkast voor ongeveer 15-20 minuten.
  2. Maak de dressing: Meng de sojasaus, limoensap, sesamolie, geraspte gember en knoflook in een kom.
  3. Snijd het vlees: Haal het vlees uit de koelkast en snijd het in dunne plakjes.
  4. Serveer: Leg de plakjes rundvlees op een serveerschaal en besprenkel met de sojadressing. Strooi de geroosterde sesamzaadjes en verse koriander of bieslook erover.
  5. Optioneel: Voor extra smaak kun je wat dun gesneden radijsjes of komkommer toevoegen als garnituur.
Dit gerecht is licht en smaakvol, perfect als verfijnd voorgerecht met een Japanse twist.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print