Tempura

Tempura

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor het beslag:
  • 100 g bloem
  • 50 g maïzena
  • 1 ei
  • 200 ml ijskoud water
  • Een snufje zout
Voor de tempura:
  • 8 grote garnalen, schoongemaakt
  • 1 courgette, in plakjes gesneden
  • 1 zoete aardappel, in dunne plakjes gesneden
  • 8 sperziebonen, uiteinden verwijderd
  • Plantaardige olie, voor frituren
Voor de dipsaus:
  • 100 ml sojasaus
  • 50 ml mirin (zoete rijstwijn)
  • 50 ml dashi (Japanse bouillon)
  • 1 tl geraspte gember (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding:
    • Verhit de plantaardige olie in een diepe pan of frituurpan tot 180°C.
    • Dep de garnalen en groenten droog met keukenpapier.
  2. Beslag maken:
    • Klop het ei los met het ijskoude water.
    • Zeef de bloem en maïzena in een grote kom en voeg een snufje zout toe.
    • Voeg het eimengsel toe aan de droge ingrediënten en roer snel, maar niet te lang. Een paar klontjes in het beslag is prima.
  3. Tempura frituren:
    • Haal de garnalen en groenten door het beslag, zodat ze licht gecoat zijn.
    • Frituur de ingrediënten in kleine porties 2-3 minuten per kant, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Dipsaus maken:
    • Meng de sojasaus, mirin, dashi en geraspte gember in een kleine pan en verwarm op laag vuur. Laat het niet koken.
  5. Serveren:
    • Schik de tempura op een bord en serveer met de warme dipsaus aan de zijkant.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print