Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Tempura
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor het beslag
:
100 g bloem
50 g maïzena
1 ei
200 ml ijskoud water
Een snufje zout
Voor de tempura
:
8 grote garnalen, schoongemaakt
1 courgette, in plakjes gesneden
1 zoete aardappel, in dunne plakjes gesneden
8 sperziebonen, uiteinden verwijderd
Plantaardige olie, voor frituren
Voor de dipsaus
:
100 ml sojasaus
50 ml mirin (zoete rijstwijn)
50 ml dashi (Japanse bouillon)
1 tl geraspte gember (optioneel)
Bereidingswijze
:
Voorbereiding
:
Verhit de plantaardige olie in een diepe pan of frituurpan tot 180°C.
Dep de garnalen en groenten droog met keukenpapier.
Beslag maken
:
Klop het ei los met het ijskoude water.
Zeef de bloem en maïzena in een grote kom en voeg een snufje zout toe.
Voeg het eimengsel toe aan de droge ingrediënten en roer snel, maar niet te lang. Een paar klontjes in het beslag is prima.
Tempura frituren
:
Haal de garnalen en groenten door het beslag, zodat ze licht gecoat zijn.
Frituur de ingrediënten in kleine porties 2-3 minuten per kant, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Dipsaus maken
:
Meng de sojasaus, mirin, dashi en geraspte gember in een kleine pan en verwarm op laag vuur. Laat het niet koken.
Serveren
:
Schik de tempura op een bord en serveer met de warme dipsaus aan de zijkant.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email