Tiramisu

Tiramisu

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Mascarpone (250 gram)
  • Slagroom (250 ml)
  • Eidooiers (3)
  • Suiker (100 gram)
  • Sterke koffie (200 ml, afgekoeld)
  • Cacao (voor bestrooien)
  • Lange vingers (200 gram)
  • Amaretto of Marsala (optioneel, 2 eetlepels)

Bereidingswijze:

  1. Klop de eidooiers met de suiker tot een romige massa.
  2. Meng de mascarpone door het eimengsel en klop de slagroom stijf.
  3. Meng de afgekoelde koffie met de Amaretto.
  4. Doop de lange vingers in de koffie en leg ze in een schaal.
  5. Bedek met de mascarponeroom en herhaal dit. Eindig met een laag mascarponeroom.
  6. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi met cacao voor het serveren.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print