Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Tiramisu met Speculaas en Sinaasappel
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de mascarponecrème:
250 g mascarpone
3 eidooiers
100 g fijne kristalsuiker
200 ml slagroom
1 theelepel vanille-extract
1 sinaasappel (zest en sap, onbespoten)
Voor de speculaaslaag:
200 g speculaasjes
100 ml sterke koffie (afgekoeld)
2 eetlepels sinaasappellikeur (bijv. Cointreau, optioneel)
Voor de afwerking:
1 eetlepel cacaopoeder (ongezoet)
Extra sinaasappelzest
Partjes sinaasappel (voor decoratie)
Verse muntblaadjes
Bereiding:
1. De mascarponecrème maken:
Klop de eidooiers en suiker in een kom tot een romige, lichtgele massa (ongeveer 3-4 minuten).
Voeg de mascarpone toe en mix tot een glad geheel.
Rasp de schil van de sinaasappel (alleen het oranje deel) en voeg dit samen met het sap van de helft van de sinaasappel toe aan het mengsel.
Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door het mascarponemengsel. Zet de crème in de koelkast om iets op te stijven.
2. De speculaaslaag voorbereiden:
Maak de koffie klaar en laat deze afkoelen. Meng de sinaasappellikeur erdoor, indien gewenst.
Breek de speculaasjes in grove stukken en dompel ze kort in de koffie (ze moeten vochtig zijn, maar niet doorweekt).
3. De tiramisu opbouwen:
Verdeel een laagje van de geweekte speculaasjes over de bodem van individuele glazen of een grote schaal.
Lepel een laag van de mascarponecrème over de speculaas.
Herhaal deze lagen (speculaas – mascarponecrème) en eindig met een laag mascarponecrème.
Zet de tiramisu minimaal
2 uur
in de koelkast om op te stijven en de smaken te laten intrekken.
4. Afwerken en serveren:
Bestuif de bovenkant van de tiramisu vlak voor het serveren met een dun laagje cacaopoeder.
Garneer met extra sinaasappelzest, een partje sinaasappel en een blaadje verse munt.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email