Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Tostones (Dubbelgebakken Groene Bananen)
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de tostones
:
3 groene bakbananen (plantains)
Plantaardige olie, voor frituren
Zout, naar smaak
Voor de knoflooksaus (mojo)
:
3 teentjes knoflook, fijngehakt
4 el olijfolie
Sap van 1 limoen
1 tl azijn
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
:
De bakbananen voorbereiden
:
Snijd de uiteinden van de bakbananen en maak een ondiepe snede over de lengte van de schil. Pel de bananen voorzichtig.
Snijd de bananen in dikke plakjes van ongeveer 2,5 cm.
De eerste frituur
:
Verhit de plantaardige olie in een diepe pan tot 180°C.
Frituur de plakjes bakbanaan 2-3 minuten per kant, totdat ze licht goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
De plakjes pletten
:
Gebruik een glas of een speciale tostonera (pers) om elk plakje bakbanaan voorzichtig plat te drukken tot ongeveer 0,5 cm dik.
De tweede frituur
:
Frituur de platgedrukte bakbananen opnieuw 2-3 minuten, totdat ze knapperig en goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
Knoflooksaus (mojo) maken
:
Verhit de olijfolie licht in een pan en voeg de fijngehakte knoflook toe. Bak 1 minuut tot het geurt, maar laat het niet verbranden.
Haal van het vuur en voeg limoensap, azijn, zout en peper toe. Roer goed door.
Serveren
:
Serveer de tostones warm met de knoflooksaus aan de zijkant als dip.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email