Tostones (Dubbelgebakken Groene Bananen)

Tostones (Dubbelgebakken Groene Bananen)

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de tostones:
  • 3 groene bakbananen (plantains)
  • Plantaardige olie, voor frituren
  • Zout, naar smaak
Voor de knoflooksaus (mojo):
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 el olijfolie
  • Sap van 1 limoen
  • 1 tl azijn
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. De bakbananen voorbereiden:
    • Snijd de uiteinden van de bakbananen en maak een ondiepe snede over de lengte van de schil. Pel de bananen voorzichtig.
    • Snijd de bananen in dikke plakjes van ongeveer 2,5 cm.
  2. De eerste frituur:
    • Verhit de plantaardige olie in een diepe pan tot 180°C.
    • Frituur de plakjes bakbanaan 2-3 minuten per kant, totdat ze licht goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. De plakjes pletten:
    • Gebruik een glas of een speciale tostonera (pers) om elk plakje bakbanaan voorzichtig plat te drukken tot ongeveer 0,5 cm dik.
  4. De tweede frituur:
    • Frituur de platgedrukte bakbananen opnieuw 2-3 minuten, totdat ze knapperig en goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
  5. Knoflooksaus (mojo) maken:
    • Verhit de olijfolie licht in een pan en voeg de fijngehakte knoflook toe. Bak 1 minuut tot het geurt, maar laat het niet verbranden.
    • Haal van het vuur en voeg limoensap, azijn, zout en peper toe. Roer goed door.
  6. Serveren:
    • Serveer de tostones warm met de knoflooksaus aan de zijkant als dip.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print