Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Truffelrisotto op een Lepel
Ingrediƫnten voor 12 lepels:
100 g risottorijst (bijv. Arborio of Carnaroli)
1 sjalot, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
400 ml groentebouillon (warm)
50 ml droge witte wijn
25 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 eetlepel boter
1 eetlepel truffelolie
Snufje zout
Snufje zwarte peper
Voor garnering:
Verse truffel (indien beschikbaar) of truffelvlokken
Microgroenten of een blaadje peterselie
Bereidingswijze
1.
Basis voor de risotto
Verhit een eetlepel boter in een pan op middelhoog vuur.
Voeg de sjalot en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.
Voeg de risottorijst toe en bak 1-2 minuten mee, zodat de korrels licht geroosterd zijn.
2.
Wijn en bouillon toevoegen
Blus de rijst af met de witte wijn en roer totdat de wijn volledig is opgenomen.
Voeg een soeplepel warme bouillon toe en blijf regelmatig roeren. Wacht tot de bouillon is opgenomen voordat je meer toevoegt.
Herhaal dit proces gedurende ongeveer 18-20 minuten, tot de risotto romig en gaar is.
3.
Afmaken
Roer de geraspte Parmezaanse kaas en truffelolie door de risotto. Breng op smaak met zout en peper.
Laat de risotto een paar minuten rusten zodat de smaken zich goed vermengen.
4.
Samenstellen
Schep een kleine portie risotto op elke amuselepel.
Garneer met dunne plakjes verse truffel of een snufje truffelvlokken.
5.
Garneren
Voeg microgroenten of een blaadje peterselie toe voor een frisse uitstraling.
6.
Serveren
Serveer direct terwijl de risotto nog warm is.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email