Turkse Yogurtsoep (Yayla Çorbası)

Turkse Yogurtsoep (Yayla Çorbası)

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 liter water of kippenbouillon
  • 100 g rijst
  • 400 g yoghurt (bij voorkeur Turkse yoghurt)
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter
  • 1 theelepel gedroogde munt
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Rijst koken Breng het water of de bouillon aan de kook in een grote pan. Voeg de rijst toe en kook deze gaar, ongeveer 15 minuten.
  2. Yoghurtmengsel bereiden Meng in een kom de yoghurt, eidooier en bloem goed door elkaar tot een glad mengsel.
  3. Yoghurt toevoegen aan de soep Neem een soeplepel van het hete water uit de pan en voeg dit langzaam toe aan het yoghurtmengsel. Blijf roeren om te voorkomen dat het mengsel gaat schiften. Herhaal dit 2-3 keer.
  4. Soep samenvoegen Voeg het yoghurtmengsel langzaam toe aan de pan met rijst, terwijl je constant blijft roeren. Breng de soep aan de kook en zet het vuur laag. Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
  5. Muntboter bereiden Smelt de boter in een kleine pan. Voeg de gedroogde munt en paprikapoeder toe en bak deze kort (ongeveer 30 seconden) tot de kruiden beginnen te geuren.
  6. Serveren Giet de soep in kommen en giet een beetje van de muntboter over de bovenkant. Serveer direct, eventueel met een stukje vers Turks brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print