Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Vegetarische Paella
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de paella:
300 g paellarijst (Bomba of Arborio)
1 liter groentebouillon
1/2 tl saffraan
1 ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode paprika, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes
150 g sperziebonen, gehalveerd
100 g doperwten
100 g artisjokharten (uit blik of vers), in kwarten
50 g zwarte of groene olijven
3 el olijfolie
Zout en peper naar smaak
Voor garnering:
Verse peterselie, fijngehakt
Partjes citroen
Bereidingswijze:
Saffraanbouillon bereiden:
Verhit de groentebouillon en voeg de saffraan toe. Laat trekken terwijl je de rest van de ingrediƫnten voorbereidt.
Basis voor de paella maken:
Verhit olijfolie in een brede paellapan of diepe koekenpan.
Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg de paprika’s, sperziebonen en artisjokharten toe en bak 5 minuten.
Rijst toevoegen:
Voeg de paellarijst toe aan de pan en roer goed door zodat de korrels de smaken opnemen.
Giet de saffraanbouillon over de rijst en verdeel gelijkmatig. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen op laag vuur.
Groenten toevoegen:
Voeg de doperwten en olijven toe zodra de rijst bijna gaar is (ongeveer 15 minuten). Roer niet, zodat een knapperige bodem ontstaat.
Afmaken:
Laat de paella nog 5-7 minuten staan met een deksel op de pan, zodat de smaken intrekken.
Serveren:
Bestrooi met verse peterselie en garneer met partjes citroen.
Serveer direct vanuit de pan voor een authentieke presentatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email