Verrine van Gerookte Zalm en Dille Mousse

Verrine van Gerookte Zalm en Dille Mousse

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 200 gram gerookte zalm, in fijne reepjes gesneden
  • 200 gram roomkaas
  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: fijngehakte bieslook voor garnering
  • Crackers of toast voor erbij

Bereiding

  1. Dille Mousse Maken:
    • Klop de slagroom stijf in een kom en zet deze apart.
    • Meng de roomkaas met het citroensap en de gehakte dille. Breng op smaak met zout en peper.
    • Spatel de geklopte slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel tot een luchtige mousse.
  2. Verrines Opbouwen:
    • Neem kleine glaasjes of verrines en begin met een laagje gerookte zalm op de bodem.
    • Schep een flinke laag dille mousse erop.
    • Herhaal dit indien gewenst voor extra lagen.
  3. Afwerking:
    • Garneer de verrines met wat extra reepjes gerookte zalm, een plukje dille en fijngehakte bieslook.
    • Serveer de verrines koud met crackers of toast.
  4. Serveeradvies:
    • Ideaal als elegant voorgerecht bij een diner of feestelijke gelegenheid.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email