Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Verrine van Gerookte Zalm en Dille Mousse
Ingrediƫnten voor 4 personen:
200 gram gerookte zalm, in fijne reepjes gesneden
200 gram roomkaas
100 ml slagroom
1 eetlepel verse dille, fijngehakt
1 eetlepel citroensap
Zout en peper naar smaak
Optioneel: fijngehakte bieslook voor garnering
Crackers of toast voor erbij
Bereiding
Dille Mousse Maken
:
Klop de slagroom stijf in een kom en zet deze apart.
Meng de roomkaas met het citroensap en de gehakte dille. Breng op smaak met zout en peper.
Spatel de geklopte slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel tot een luchtige mousse.
Verrines Opbouwen
:
Neem kleine glaasjes of verrines en begin met een laagje gerookte zalm op de bodem.
Schep een flinke laag dille mousse erop.
Herhaal dit indien gewenst voor extra lagen.
Afwerking
:
Garneer de verrines met wat extra reepjes gerookte zalm, een plukje dille en fijngehakte bieslook.
Serveer de verrines koud met crackers of toast.
Serveeradvies
:
Ideaal als elegant voorgerecht bij een diner of feestelijke gelegenheid.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email