Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Visbouillon
Ingrediƫnten voor 4 personen:
500 g visgraten
(van witvis zoals kabeljauw, schol, of zeebaars)
1 ui
, in grove stukken
1 prei
, in ringen
2 wortelen
, in grove stukken
1 stengel bleekselderij
, in plakjes
1 laurierblad
5 takjes peterselie
1 takje tijm
1 theelepel zwarte peperkorrels
1 citroen
, in schijven
1,5 liter water
2 eetlepels olijfolie
Zout
, naar smaak
Bereidingswijze:
1. Voorbereiden van de visgraten
Spoel de visgraten goed onder koud water om bloed en resten te verwijderen.
Zet de graten apart terwijl je de groenten bereidt.
2. Groenten bakken
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui, prei, wortelen en bleekselderij toe en bak deze
5 minuten
, totdat ze licht beginnen te kleuren.
3. Visgraten en kruiden toevoegen
Voeg de visgraten, laurierblad, peterselie, tijm, peperkorrels en citroen toe aan de pan.
Giet 1,5 liter koud water erbij en breng aan de kook.
4. Sudderen
Zet het vuur laag zodra het water kookt.
Laat de bouillon
20-30 minuten
zachtjes sudderen. Schuim regelmatig het oppervlak af om een heldere bouillon te behouden.
5. Zeven
Zeef de bouillon door een fijne zeef of kaasdoek om de vaste ingrediƫnten te verwijderen.
Breng de bouillon op smaak met zout.
6. Gebruik of bewaren
Gebruik de bouillon direct in een gerecht of laat deze afkoelen.
Bewaar in de koelkast (maximaal 2 dagen) of vries in (maximaal 3 maanden).
Facebook
Threads
WhatsApp
Email