Visbouillon

Visbouillon

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 500 g visgraten (van witvis zoals kabeljauw, schol, of zeebaars)
  • 1 ui, in grove stukken
  • 1 prei, in ringen
  • 2 wortelen, in grove stukken
  • 1 stengel bleekselderij, in plakjes
  • 1 laurierblad
  • 5 takjes peterselie
  • 1 takje tijm
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1 citroen, in schijven
  • 1,5 liter water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout, naar smaak

Bereidingswijze:

1. Voorbereiden van de visgraten
  1. Spoel de visgraten goed onder koud water om bloed en resten te verwijderen.
  2. Zet de graten apart terwijl je de groenten bereidt.
2. Groenten bakken
  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui, prei, wortelen en bleekselderij toe en bak deze 5 minuten, totdat ze licht beginnen te kleuren.
3. Visgraten en kruiden toevoegen
  1. Voeg de visgraten, laurierblad, peterselie, tijm, peperkorrels en citroen toe aan de pan.
  2. Giet 1,5 liter koud water erbij en breng aan de kook.
4. Sudderen
  1. Zet het vuur laag zodra het water kookt.
  2. Laat de bouillon 20-30 minuten zachtjes sudderen. Schuim regelmatig het oppervlak af om een heldere bouillon te behouden.
5. Zeven
  1. Zeef de bouillon door een fijne zeef of kaasdoek om de vaste ingrediƫnten te verwijderen.
  2. Breng de bouillon op smaak met zout.
6. Gebruik of bewaren
  1. Gebruik de bouillon direct in een gerecht of laat deze afkoelen.
  2. Bewaar in de koelkast (maximaal 2 dagen) of vries in (maximaal 3 maanden).
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print